Страх в Пентагона: Русия и Китай може да ударят САЩ от космоса

Представители на Пентагона се опасяват, че Русия и Китай увеличават потенциала за нападение на САЩ от космоса, пише вестник "Вашингтон пост", цитиран от БГНЕС.

Според американското издание представителите на военно ведомство считат, че Русия и Китай разработват възможности за нападение на САЩ от космоса в момент, когато САЩ се занимават с антитерористични операции в Ирак и САЩ.

Сега, след като Русия, Китай и други развиват технология, която може да повреди национална инфраструктура за сигурност, създадена от САЩ в космоса, представители на Пентагона се опасяват, че сателитите ще станат лесна плячка ", се казва в статията.

"Ние сме длъжни да признаем, че независимо от нашите усилия, в бъдеще конфликтът може да започне или да се разширява в космоса", казва командира на стратегическото командване на САЩ, адмирал Сесил Хейни.

Помощник държавният секретар, отговарящ за контрола върху въоръженията Франк Роуз, от своя страна изрази притеснение от факта, че Русия и Китай продължават разработването на противоспътниково оръжие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия