ООН търси нов план за климата

Жилищата в Пловдив поскъпнаха с 8 на сто Апартаментите с две спални станаха хит

Тръмп се появи изненадващо на световната среща на ООН за климата

Хотели са ужилени от фалита на Томас Кук Зимните курорти имат време да продадат стаите си

Борисов: България разполага с блестящи лекари и медицински специалисти, чиито опит и експертиза са известни в цял свят Работим за достъп до най-модерните методи за лечение, заяви премиерът

Застраховат армията за 192 000 лева

Стотици хиляди бедстват заради фалита на „Томас Кук” (обзор)

Почина проф. Никола Георгиев

Министър Ангелкова за фалита на туроператора „Томас Кук“: В непрекъснат контакт сме с британското посолство

Премиерът Борисов: Членството на страната ни в НАТО и ЕС е основа на отбранителната политика на България

Взрив в супермаркет в Австрия рани 9 души

АТАКА иска да се забрани продажбата на държавни имоти

Исус „умря“ на ринга, възкръсна във фейсбук (обзор)

БСП регистрира кандидатите за районни кметове, кметове на кметства и листата за общински съветници в София

Дворът на кирилицата приюти патриарх и митрополит

Отвориха конкурс по „Хоризонт 2020“

От 10 май е обявен конкурс за информационни и комуникационни технологии по рамковата програма“ Хоризонт 2020″, чиито краен срок за кандидатстване с проекти изтича на 30 август . Това съобщи във Варна Ели Канева от министерството на транспорта и национално контактно лице по програмата. Тя взе участие в провеждането на информационен ден по „Хоризонт 2020“ в Икономическия университет.

Рамковата програма за научни изследвания и иновации е с продължителност 7 години от 2014 до 2020 г и с бюджет над 80 млрд.евро, припомни Канева. Участието става на базата на конкурси, които се обявяват в сайта на ЕК, на национално ниво няма съгласуване, а директно се кандидатства в Брюксел.Обикновено участието е на университети, научни институти, малки и средни предприятия, но не като самостоятелни юридически лица, а се поощрява кандидатстването чрез консорциум от минимум три независи юридически лица от три държави-членки на ЕС. Насърчава се участието на представители от различни държави.

След конкурсите в 2014 и 2015 г. са финансирани 7 проекта за информационни и комуникационни технологии с българско участие в размер на 2.5 млн.евро, посочи Канева. Поощряват се не чисто теоретични научни изследвания, а такива с цел внедряване на пазара.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.