Рестарт на "Колежа" до 3-4 месеца обещаха новите собственици на "Ботев"

Георги Самуилов (вляво) и Румен Чандъров (вдясно) - по средата е Ангел Палийски

В пловдивския клуб изчистили на 65% наследените дългове

Стадион "Христо Ботев" в Пловдив ще бъде завършен, а максимум до 3-4 месеца ще бъде даден рестарт на проекта за новия модерен "Колеж", който ще разполага с близо 20 000 седящи места. Това обещаха в сряда двамата нови собственици на "Ботев" (Пд) Георги Самуилов и Румен Чандъров, които до седмица ще станат и де юре притежатели на 60% на акциите в жълто-черното футболно АД.

Контролният пакет им е прехвърлен от Сдружението на феновете и ветераните ПФК "Ботев" (Пд), който си запазва 1%, а останалите 39% остават собственост на ТЦ-ИМЕ. "Ние сме амбициозни хора и щом сме се захванали, ще постигнем целите си. Наш приоритет е завършването на стадиона. До 2-3 или максимум 4 месеца ще подновим работа по него", декларира петролният бос и собственик на "ИНСА Ойл" Георги Самуилов.

Съдружникът му Румен Чандъров, който издържа футболната школа "ДИТ" и третодивизионния "Септември" (Сф), допълни, че сумата за довършването на "Колежа" е огромна, но не може да има голям отбор без голям стадион. "Ако не поставим "Ботев" на бизнес платформа и не гледаме на него като на бизнес модел, той няма да просъществува дълго. Целта е някой ден "Ботев" да се самоиздържа и да не зависи от хора като нас", декларира Чандъров.

Той допълни, че няма да се правят гръмки трансфери това лято и че таванът на заплатите на футболистите на "канарчетата" остава 3000 евро, като ще се разчита предимно на кадри от собствената детско-юношеска школа.

Президентът на "Ботев" (Пд) Ангел Палийски се похвали, че от 1 юли 2015 г. клубът е стопил 65% от наследените от предишното ръководство дългове и обеща да ги занули до края на 2016 г. Това е станало благодарение на сключените 21 рекламни договори, 8 от които с големи фирми, и с финансовата помощ на новите собственици - на практика Чандъров и Самуилов издържали "Ботев" през последните 8 месеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт