Дълговете на "БДЖ - товарни превози" са 95.4 млн. лв., отчитат и спад в приходите

Дълговете на „БДЖ - товарни превози" са 95.4 млн. лв. към този момент, заяви Владимир Владимиров, изпълнителен директор на Холдинг „БДЖ“, по време на брифинг на тема „Актуално състояние на дружествата в системата”, предаде „Фокус”.

По думите му, има лек спад в приходите. „Загубите са малко над 1 милион, но има положителна тенденция", заяви той. Според него има възможност дружеството да бъде стабилизирано. Владимиров заяви, че е рано да се коментира темата за евентуални съкращения в дружеството.Той посочи, че спасяването на „БДЖ – товарни превози” ще стане като бъде сложен край на загубите. „Товарни превози е стар оператор и е наследил определени обстоятелства", посочи изпълнителният директор на Холдинг „БДЖ“.

„Много съществена разлика с останалите превозвачи има, защото като държавна железница , возим единични товари. Никой друг не вози такива, защото по дефиниця са нерентабилни", уточни той.
Владимир Владимиров посочи, че на всички компании в холдинга общата задлъжнялост към 2007 г. е била 850 милиона. „През годините сумата е намаляла, като към този момент е 458 млн., а към банката са 245 млн. в момента", каза още Владимир Владимиров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес