Задържаха под стража дилър, заловен в казино

190 варненчета станали жертви на престъпления за година

2,3 млн. лева за инвестиции в Котел

Легионерът от Орешник остава в ареста

Окончателно: 18 години затвор за Минчо Янков, който уби съперник и намушка изгората си

Кирил Домусчиев: Целта е ясна!

БНБ пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „140 години от Освобождението на България“

Осъдиха условно похотлив дядка, блудствал с непълнолетно момиче от Петрич

Станимир Стоилов: Случват се неща, които не ми харесват

Унгария иска от Брюксел половин милиард евро обезщетние за охраната на границите

8 години решетки за рецидивист, изнасилил жена на улицата

“Тоалетна” зад храст на столичния площад “Света Неделя”

ЧСИ отива на съд за кражба на над 320 000 лв. от длъжници

Разследват палеж на кучкарник на зоозащитници

“Воля” реже Реформаторите и Бареков от избирателните комисии

МРРБ разпореди на фирма да оправи калпаво саниран блок в Търново

Министерството на регионалното развитие и благоустройство отправи ултиматум към софийска фирма незабавно да отстрани дефектите по калпаво саниран блок във Велико Търново. От ведомството са предупредили изпълнителя, че в противен случай няма да получи нито лев.

Това стана ясно след като недоволни обитатели на първата санирана кооперация в старата столица посрещнаха в четвъртък министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова и я попитаха какво се случва по казуса.

Хората изчакаха Павлова при влизането й в Стопанския факултет на ВТУ, където имаше обявена лекция пред студенти. Живущите на ул. “Димитър Буйнозов” 2 трябваше да имат изцяло обновена кооперация още по Коледа, но сградата стои недовършена и досега.

“През последните седмици вали обилно и сме сериозно притеснени, защото се наводняваме.Фирмата има много довършителни неща и въпреки намесата на медиите така и не ги оправи”, разказаха хората на министърката.

“Наредила съм да задържат банковата гаранция и фирмата няма да получи нито лев, преди да приключи. Лично следя случая”, увери Павлова.

Сградата е трябвало да бъде направена за 55 дни, но вече почти три месеца строежът е в просрочие. Част от обитателите на блока си довършват ремонтите сами, а и получили уведомление, че зад гърба им се правят актове за въвеждане в експлоатация, на базата на които изпълнителят ще получи парите си.

Сагата с многострадалния блок е от есента на миналата година. Тогава МРРБ обяви обществена поръчка за саниране на няколко жилищни сгради в болярския град. Сред тях бе и 10-етажната кооперация. Цената за обновяването бе 239 000 лв. без ДДС.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.