Aнтикорупционната комисия с иск за 1,163 млн. лева срещу ген. Кирчо Киров

ОИК в Търново откри нарушение на Изборния кодекс в плакатите на Весела Лечева Коалицията БСП за България имат 24 часа да ги подменят

Програмист спечели голямата награда на „Лукойл Клуб“

Министерството на транспорта готви нова концесия за летище Пловдив

СЕМ прекрати предсрочно мандата на директора на БНР Светослав Костов

Грипът увеличава риска от инфаркт 6 пъти

Нови стандарти при административното обслужване ще подобрят обратната връзка с потребителите

Разкриха кражба от дома на британец Единият извършител често гостувал на чужденеца

МВнР провери провокативна карта на Турция, включваща територия на България Не е публикувана от профила на турския военен министър Хулуси Акар, съобщиха от Външно

Цвети Радойчева пя на френски на Парижкия бал

Задържаха дилър и негов клиент в момент на сделка в ж.к. „Красно село“ в София

Съсед сигнализирал за насилие над 4-годишно дете, задържан е таткото

Очакват резултатите от хистологично изследване на Стефан Данаилов

Борисов кацна в Брюксел за участието си в заседанието на Европейския съвет

МРРБ разпореди на фирма да оправи калпаво саниран блок в Търново

Министерството на регионалното развитие и благоустройство отправи ултиматум към софийска фирма незабавно да отстрани дефектите по калпаво саниран блок във Велико Търново. От ведомството са предупредили изпълнителя, че в противен случай няма да получи нито лев.

Това стана ясно след като недоволни обитатели на първата санирана кооперация в старата столица посрещнаха в четвъртък министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова и я попитаха какво се случва по казуса.

Хората изчакаха Павлова при влизането й в Стопанския факултет на ВТУ, където имаше обявена лекция пред студенти. Живущите на ул. „Димитър Буйнозов“ 2 трябваше да имат изцяло обновена кооперация още по Коледа, но сградата стои недовършена и досега.

„През последните седмици вали обилно и сме сериозно притеснени, защото се наводняваме.Фирмата има много довършителни неща и въпреки намесата на медиите така и не ги оправи“, разказаха хората на министърката.

„Наредила съм да задържат банковата гаранция и фирмата няма да получи нито лев, преди да приключи. Лично следя случая“, увери Павлова.

Сградата е трябвало да бъде направена за 55 дни, но вече почти три месеца строежът е в просрочие. Част от обитателите на блока си довършват ремонтите сами, а и получили уведомление, че зад гърба им се правят актове за въвеждане в експлоатация, на базата на които изпълнителят ще получи парите си.

Сагата с многострадалния блок е от есента на миналата година. Тогава МРРБ обяви обществена поръчка за саниране на няколко жилищни сгради в болярския град. Сред тях бе и 10-етажната кооперация. Цената за обновяването бе 239 000 лв. без ДДС.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.