МРРБ разпореди на фирма да оправи калпаво саниран блок в Търново

Министерството на регионалното развитие и благоустройство отправи ултиматум към софийска фирма незабавно да отстрани дефектите по калпаво саниран блок във Велико Търново. От ведомството са предупредили изпълнителя, че в противен случай няма да получи нито лев.

Това стана ясно след като недоволни обитатели на първата санирана кооперация в старата столица посрещнаха в четвъртък министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова и я попитаха какво се случва по казуса.

Хората изчакаха Павлова при влизането й в Стопанския факултет на ВТУ, където имаше обявена лекция пред студенти. Живущите на ул. "Димитър Буйнозов" 2 трябваше да имат изцяло обновена кооперация още по Коледа, но сградата стои недовършена и досега.

"През последните седмици вали обилно и сме сериозно притеснени, защото се наводняваме.Фирмата има много довършителни неща и въпреки намесата на медиите така и не ги оправи", разказаха хората на министърката.

"Наредила съм да задържат банковата гаранция и фирмата няма да получи нито лев, преди да приключи. Лично следя случая", увери Павлова.

Сградата е трябвало да бъде направена за 55 дни, но вече почти три месеца строежът е в просрочие. Част от обитателите на блока си довършват ремонтите сами, а и получили уведомление, че зад гърба им се правят актове за въвеждане в експлоатация, на базата на които изпълнителят ще получи парите си.

Сагата с многострадалния блок е от есента на миналата година. Тогава МРРБ обяви обществена поръчка за саниране на няколко жилищни сгради в болярския град. Сред тях бе и 10-етажната кооперация. Цената за обновяването бе 239 000 лв. без ДДС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти