Германия, Англия и Италия наранени преди Евро 2016

Венсан Компани (Белгия) и Фабио Коентрао (Португалия) ще са най-известните отсъстващи извън великите сили.

Три от великите сили във футбола - Германия, Англия и Италия, са най-наранени преди Евро 2016. Последната жертва е звездата на "трите лъва" Дани Уелбек. Нападателят на "Арсенал" не само ще пропусне турнира, а цялата година. Голмайсторът се завърна през февруари на терена след 10 месеца пауза.

Рой Ходжсън, селекционерът на Англия, ще се лиши и от съотборника му в "Арсенал" Алекс-Окслейд Чембърлейн - травма в коляното. Вратарят на "Стоук" Джак Бътлънд се смяташе дори за по-добър от титуляря Джо Харт, но фрактура на контролата с Германия (3:2) през март уби надеждите му. Четвъртият английски ас, който няма да играе във Франция, е капитанът на "Ливърпул" Джордан Хендерсън. Халфът разкъса връзки в коляното през април.

Най-известният отсъстващ футболист от Евро 2016 засега е Бастиян Швайнщайгер. Трансферът на световния шампион в "Манчестър Юнайтед" не му донесе късмет. Преди 2 години моторът на Бундестима помогна за световната титла, но поредната контузия уби мечтата му за европейска титла. Треньорът Йоаким Льов ще се лиши още от Илкай Гюндоган. Преди две години той пропусна Мондиал 2014 заради контузия. Под голяма въпросителна е и Сами Кедира, лидерът на "Ювентус". Също не е сигурно дали младият Юлиян Дракслер ще е на линия навреме.

Италия пък не може да разчита на Чиро Имобиле, който от март не е играл нито веднъж. Наскоро операция претърпя Марко Верати, който пропусна финалните мачове с ПСЖ. Със сигурност отпада и Клаудио Маркизио, капитан на "Юве", който е със скъсана връзка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят