Равносметката на „лисиците“ показа - 630 000 паунда на точка стигнаха за титла

630 000 паунда струва всяка точка на „Лестър“ за спечелената титла във Висшата лига. „Лисиците“ са вторият тим с най-малко похарчени пари за актива до 36-ия кръг, който им бе достатъчен за златото. Бюджетът на „Лестър“ е 48,2 млн. паунда, като той е четвъртият най-нисък във Висшата лига. Най-икономичният тим през сезона е „Борнемут“. Той е похарчил по 610 000 паунда за спечелените точки до 36-ия кръг.

Най-големите прахосници са бившите първенци на Острова - „Челси“, следвани от „Манчестър Юнайтед“ и „Манчестър Сити“. „Сините“ от Лондон са пръснали по 4,49 млн. паунда на точка. „Червените дяволи“ изпращат нов посредствен сезон, който им струва по 3,38 млн. на пункт. Изненадващо, изпадналият в Чемпиъншип „Астън Вила“ е втори по харчове. От „Вила Парк“ са платили по 4,07 млн. паунд за всяка спечелена точка, което не се оказа достатъчно за оставането им в елита.

В същото време звездата на „Лестър“ Джейми Варди все още няма да оперира счупената си китка. Ако се подложи на хирургическа намеса, нападателят рискува участието си на предстоящото европейско първенство във Франция. Варди ще стисне зъби и ще играе със счупена китка на турнира и едва след него ще се подложи на операция. Това е добра новина за селекционера на Англия Рой Ходжсън, но това не важи за мениджъра на „Лестър“ Клаудио Раниери. По-късната операция означава, че Варди ще пропусне началото на подготовката на „лисиците“ за защитата на титлата им в Англия.

Коментари

Задължително поле