Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Разследват пловдивски полицай, взимал заеми без да ги връща

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

Министър Красен Кралев откри Световната купа по спортна гимнастика

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалната церемония по откриване на Световната купа по спортна гимнастика във Варна, на която градът е за втори път домакин. „За страната ни е важно, че сме домакини на форуми с такъв ранг. Ние си имаме спортна звезда в лицето на Йордан Йовчев, но тези международни купи могат да послужат като стимул за младите и децата да се насочат към спортната гимнастика в частност, и към спорта като цяло. Това е смисълът. Най-важното е да накараме децата да вляза в залата, да спортуват, за да имаме здраво поколение. Приканвам всички жители и гости на Варна да дойдат в залата, за да се насладят на високата класа на участниците“, каза Кралев в своето приветствие .

Официално бяха представени 25-те държави със състезатели в тазгодишното издание на Световната купа под звуците на Духовия оркестър на ВМС на България.
Преди това спортният министър и кмета на Варна Иван Портних дадоха старт на първия турнир от първото държавно първенство по баскетбол за хора с увреждания в зала „Христо Борисов”. Красен Кралев от името на държавата дари 7 инвалидни колички на трите отбора –участници „Варна 2010, София Балкан и Джевелин /Бургас/.

„Държавата и федерациите показват вече различно отношение към хората с увреждания в спорта- за тяхното техническо обезпечаване и да направят по-достъпна за тях спортната инфраструктура. Нека повече хора се престрашат и да спортуват, догодина се надявам поне на 6 отбора в Държавното първенство”, заяви министърът. На откриването беше шефът на Федерацията по баскетбол Георги Глушков, а специален гост беше Фриц Де Йонг, шефът на Европейската параасоциация, който подари на Кралев правилата за баскетбол с инвалидни колички и книга за история на играта. Интересно е да се отбележи, че отборът на Варна беше създаден с голямата подкрепа на Иван Портних, далеч преди да стане кмет.

В неделя Красен Кралев ще даде старт на първия маратон във Варна, в който участват над 350 състезатели от 18 държави. 54 от тях ще бягат в класическата дистанция 42.195 м. Наградният фонд е 49 000 лева, разпределен в 44 индивидуални парични награди. В маратона ще участва известната българска атлетка Добринка Шаламанова . Ще бягат звезди от Молдова и Кения. 30-годишната Еверлин Косгей е шампион на Кения на 10 000 м.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.