Заложиха бомба на "Олд Трафорд"

Бомба на "Олд Трафорд"! Около час преди мача "Манчестър Юнайтед" - "Борнемут" стюардите откриха неидетнифициран пакет на трибуна "Сър Алекс Фъргюсън". Мигновено започна евакуацията. Специално обучени кучета започнаха да душат за експлозиви. Полицията нареди - мач не може да се играе, въпреки разпореждането да започне с 45 минути закъснение.

Три часа по-късно английските медии разпространиха версията, че в пакета е имало мобилен телефон, свързан с тръби на тоалетните на стадиона. "Контролиран взрив бе изнесен извън трибуните от сапьори", написа в туитър пресофисът на полицията в Манчестър. Възможно е да не става дума за бомба, а пакетът да е взривен умишлено. До снощи повече информация нямаше.

"Манчестър Юнайтед" не знае кога ще изиграе последния си мач. В събота е финалът за купата на Англия срещу "Кристъл Палас" на "Уембли". Само на теория "червените дяволи" още могат да се класират за Шампионската лига. И това ще стане, ако победят с цели 19 гола разлика "Борнемут". Мисията за Луис ван Гаал в опита му да оцелее на поста изглежда напълно невъзможна.

"Манчестър Сити" засега окупира четвъртото място благодарение на 1:1 като гост на "Суонси". Калехи Ихеначо даде аванс на "гражданите", а Андре Аю изравни за "лебедите". "Суонси" трябваше да победи "Сити", за да са реални шансовете на "Юнайтед". "Червените дяволи" със сигурност ще са в Лига Европа, ако не направят въпросния разгром. За там се класира и "Саутхемптън", разгромил у дома "Кристъл Палас" с 4:1. Евроучастниците на Англия зависят и от финала за Лига Европа между "Ливърпул" и "Севиля". Ако спечелят "червените", отиват в Шампионската лига. В противен случай може и да не участват в Европа.

Роман Абрамович братски прегърна Клаудио Раниери преди мача "Челси" - "Лестър" (1:1). Италианецът бе първият треньор в ерата на олигарха, но бързо бе уволнен. Сега футболистите на "Челси" направиха шпалир на Раниери и неговите шампиони.
Други резултати:"Арсенал" - "Астън Вила" 4:0, "Уест Бромич" - "Ливърпул" 1:1, "Евертън" - "Норич" 3:0, "Уотфорд" - "Съндърланд" 2:2, "Нюкасъл" - "Тотнъм" 5:1, "Стоук" - "Уест Хем" 2:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят