На 23 август 2019 да почерпят

Микробус се преобърна край Разлог

Осъдиха родители, държали бебето си на веганска диета

Британска телевизия прави филм за Путин Разказва как той е променил света

Известни турски актьори изгряват на малкия екран

Макрон и Джонсън обсъдиха Споразумението за Брекзит в Париж

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 23 август 2019

24 домашни стопанства не са изпълнили предписанията срещу африканската чума по свинете

Арест за снимки под женски поли в Испания

„Елаците-Мед” чества две годишнини От 20 години те са в групата на “Геотехмин”

Няколко души загинаха от мълния при внезапна буря в Полша

България приема еврото най-рано през 2023 г.

Фандъкова проверява ремонта на Северен парк

В кожата на „Комисар Рекс” са влизали пет немски овчарки

Италия опитва да избегне избори Левицата постави пет условия за коалиция с „Пет звезди”

Пентагонът наема хакери, те пък искали да променят бюрократичната система отвътре

Заради повече от 1 милиард хакерски опити за пробив в сайтовете на Пентагона за една година, военното министерство се принуди да промени коренно политиката си за киберсигурност, предаде БНТ. За първи път правителствената институция покани хакери да нарушават закона „законно“, целта на акцията е да се открият пробойни в софтуерните й системи.

Един от наетите хакери е Крис Линч, който често бъркат за общ работник заради спортното му облекло, всъщност е софтуерен предприемач и началник на отдела за дигитална сигурност към Пентагона. От враг и потенциална заплаха на националната сигурност на САЩ, той се преквалифицира на в борец срещу кибершпионажа.

„Това е най-странният момент в живота ми, никога не съм си представял, че ще работя за правителството, най-малко в Пентагона“, казва Крис Линч.

Тези дни приключи един от първите проекти на Линч и на 12-имата му подчинени, наричащи себе си Бунтовнически съюз по аналогия с „Междузвездни войни“. За 6 седмици близо 1400 специално одобрени от военното ведомство хакери откриха 90 потенциални пробойни в защитата на четирите интернет сайта на Пентагона.

„Първият пробив в системата се появи само 13 минути след старта на програмата“, предупреждава Линч Пентагона.

Превантивните контрамерки, които несъмнено ще предприемат Линч и екипът му, са добре дошли, предвид огромния хакерски интерес към Пентагона. От 4 милиарда влизания в сайтовете му през 2012 г., поне четвърт са били с хакерска цел. Но Линч има и други цели.

„В Бунтовническия съюз искаме да работим за промяна на бюрокрацията. Вярвам в мисията ни, защото кой би успял, ако не ние. Нещо като отряд за бързо киберреагиране сме“, казва компютърният специалист. Въпреки че битката му е безмилостно неравна и парадоксална, защото бюрокрацията отчаяно има нужда да бъде променена, но по правило изначално ги мрази.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.