Забравена учебна бомба опразнила "Олд Трафорд"

Забравена учебна бомба е станала причина за евакуацията на стадион "Олд Трафорд" и отлагането на двубоя между Манчестър Юнайтед и Борнемут, предава "Спортал".

Устройството е било използвано от частна компания за обучаване на кучета, които откриват експлозиви. Пакетът действително е изглеждал като истинска бомба и е бил поставен в една от кабинките на тоалетните на стадиона, но случайно е бил забравен. Учението е било проведено преди седмица и остава загадка как до този момент устройството не е било забелязано.

Случката предизвика истинска истерия и тревоги за сигурността по време на Евро 2016 във Франция. На Манчестър Юнайтед инцидентът ще струва 3 милиона лири, като в сметката се включват компенсации за притежателите на абонаменти и пренасянето на срещата за 17 май.

От полицията определиха действията си като адекватни, а решението за евакуация като най-правилно, защото устройството е приличало на истинска бомба. От управата на клуба също излязоха с декларация, в която изразяват принципна позиция, че сигурността е на първо място и заявяват, че ще проведат разследване за разкриване на виновниците за гафа.

Коментари

Задължително поле