Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Министър Ангелкова: Започваме дебат за повишаване на минималната застраховка за туроператори Tой е актуален и в чужбина след фалита на “Томас Кук”

MU-Vi.tv представя филм за Варна в Културния институт на България в Берлин

Разследват пловдивски полицай, взимал заеми без да ги връща

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 20 ноември 2019 г.

Волейболната федерация за натиска: Голословни твърдения

Причината за смъртта на 3-годишното дете от София е пневмония

Вучич: Имам хронично заболяване

Бялото братство с изненадваща прогноза на Учителя за България Могат да останат 300 хиляди българи, но възложената им от небето мисия - ще изпълнят, казал Дънов

Перничани твърдят, че графикът на водния режим не се спазва

Вицепремиерът Николова: Работим за изграждането на всеобхватно българо-индийско партньорство

ООН: Мигрантската криза вече е глобален феномен

Върховният комисар на ООН за бежанците Филипо Гранди заяви, че мигрантската криза е глобален феномен и че връщането на мигрантите не работи, предава Би Би Си.

В изявление за британската медия той отбелязва, че повече държави трябва да помогнат чрез разселване на бежанци и отпускане на финансови средства на „няколко страни“, които поемат по-голямата тежест от тази криза.

Гранди добави, че по-малко от 1% от 20 милиона бежанци са разселени в други държави.

Италианецът, който зае поста в ООН през януари тази година, смята, че насочването на сирийци към Източна Азия и Карибите като бежанци, показва „колко глобален е станал този феномен и следователно ние трябва да имаме глобални отговори“.

По думите му, няколко страни, които се намират в близост до войни и конфликти, са дали убежище на стотици хиляди бежанци, а 7 или 8 от няколко донори са отпуснали 80-90% от всички дадени за тази цел средства.

Според Гранди по-малко от 200 хиляди от 20 милиона мигранти, без да се включват вътрешно разселените, са приети в други държави. Общо 60 милиона души са напуснали домовете си.

Той признава, че може да се намери решение едва след „много дълга и тежка дискусия“, но допълва, че не може просто държавите да затварят границите си и да гонят хората, тъй като това няма да работи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.