Доналд Туск: Борис Джонсън премина всякакви граници

Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън премина всякакви граници като сравни поведението на ЕС с това на Хитлер, каза председателят на Европейският съвет Доналд Туск, предаде БГНЕС.

Джонсън е един от агитаторите за Брекзит. В интервю за британския „Телеграф“ бившият кмет заяви, че чиновниците в Брюксел и лидерът на нацистка Германия може да имат различни методи, но споделят една цел - обединението на Европа под едно ръководство.

"Наполеон, Хитлер... Различни личности пробваха това (контрола над Европа) и всичко завършваше трагично", каза Джонсън, "ЕС е опит да се постигне същото, но с други способи“.

„Не мога да замълча”, заяви Туск, цитиран от АФП, пред репортери в Копенхаген.

Според него Джонсън е „преминал границите” на провеждането на политически диалог.

На 23 юни гражданите на Острова чрез референдум ще отговорят на въпроса искат ли страната им да остане част от Евросъюза. Към момента прогнозните резултати не дават отчетливо предимство на нито една от двете страни в дебата.

Много от международните партньори на Великобритания, в това число страни като САЩ и Япония, наред с преобладаващата част от бизнес кръговете, финансовите анализатори и неправителствени организации и лейбъристката опозиция прогнозират катастрофален ефект от излизане на страната от ЕС.Т.нар. Брекзит обаче има и своите привърженици в бизнес и политическите среди, както и в гражданското общество на Острова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят