Антирекордьорите в битка за трофея в Лига Европа

„Севиля“ и „Ливърпул“ в битка за трофея в Лига Европа след едни от най-слабите сезони в историята им на вътрешната сцена. И двата тима се представиха разочароващо в Испания и Англия, но могат да осмислят сезона. Те излизат в сблъсък за втория по важност трофей в Европа на стадион „Сейнт Якоб“ в Базел от 21,45 ч.

Дни преди двубоя „Севиля“ записа антирекорд в Примера дивисион. Тимът на Унай Емери загуби визитата си на „Атлетик“ (Билбао) с 1:3. По този начин „андалусийците“ останаха без нито една победа като гости. Съставът има навън 9 равенства и 10 поражения през сезона. „Белите“ са единственият клуб в елита без успех далеч от своя стадион „Санчес Писхуан“.

„Ливърпул“ пък завърши на осмо място във Висшата лига. Това е най-ниското класиране за „мърсисайдци“ от 1963 г. Тогава отново са осми, след като в предишната година се връщат в елита.

Часове преди мача със „Севиля“ мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп включи в групата нападателя Дивок Ориги. Белгийският национал бе извън терените през последните 4 седмици заради травма, но след успешната тренировка в понеделник бе качен на самолета за Базел. Освен Ориги в групата от 22-ма играчи попадна и капитанът Джордан Хендерсън, който също доскоро лекуваше контузия.

Двубоят в Базел ще е първият между „Севиля“ и „Ливърпул“. Английският тим ще опита да прекъсне серията на испанския си противник. Тимът на Унай Емери спечели предишните две издания на Лига Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят