Около 72 души са загинали и 140 са ранени при вълна от атентати в Ирак

Най-малко 72 души са загинали, а 140 са ранени при три атентата в преобладаващо шиитски райони на Багдад днес, съобщава "Ройтерс", цитирана от БТВ.

38 човека загинаха и повече от 70 бяха ранени при самоубийствено нападение на пазар в северния шиитски квартал Аш Шааб. Отговорност за атаката, която е била извършена от жена, бе поета от сунитската джихадистка групировка "Ислямска държава" (ИД).

Шест души бяха убити и 21 - ранени, при експлозия на кола бомба в южния квартал Ар Рашид, който е със смесено население.

28 души са загинали и 57 са ранени при атентат с кола бомба на оживен пазар в съседния на Аш Шааб също шиитски квартал Садр сити.

Смъртоносната вълна от насилие в иракската столица от началото на годината предизвика недоволството на местното население, според което правителството на премиера Хайдер ал Абади не е гарантирало неговата сигурност.

Абади е наредил днес да бъде арестуван полицейски представител, отговарящ за сигурността в квартал Аш Шааб, като подробности по случая не са дадени.

Коментари

Задължително поле