„Приста Ойл” с интерес да инвестира в Азия и Африка

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът на Узбекистан Гуломжон Ибрахимов и представителите на акционерите Пламен Бобоков и Ивайло Манджуков присъстваха на откриването на новия завод на „Приста Рисайклинг“ в Узбекистан.

Откриването на високотехнологичния завод на българската „Приста Рисайклинг“ в Узбекистан постави началото на 20-ата конференция „Нефт и газ в Узбекистан”. На него присъстваха премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът на Узбекистан Гуломжон Ибрахимов и представителите на акционерите Пламен Бобоков и Ивайло Манджуков.

„Дори и днес сме свидетели на иновация – вместо да пътуваме до завода, успяхме чрез видеовръзка да свържем днешната конференция с една българо-узбекска инвестиция в областта на енергийната ефективност, която води до опазване на околната среда и разкриване на работни места”, коментира Бойко Борисов.

От своя страна Пламен Бобоков заяви: „Като социално ангажирана компания „Приста Ойл” и в частност двамата с брат ми, като акционери, отдавна обмисляхме инвестиция в преработката на отработени масла до получаване на свежи базови, годни за ново влагане в традиционното ни маслено производство. Имаме намерение да изградим аналогични преработвателни мощности в редица държави от Азия и Африка.”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес