Лига "Севиля" - епизод 5

Футболът е проста игра между 22-ма футболисти и накрая „Севиля“ печели. Тази максима се доказа отново, след като испанският отбор завоюва Лига Европа за трета поредна година и общо за пети път в своята история.

Тимът на Унай Емери надви „Ливърпул“ с 3:1 във финала в Базел. Чудеса от страна на „мърсисайдци“ този път нямаше. „Червените“ се превърнаха в поредния отбор, който не успя да намери ваксата за детронация на андалусийците. Възпитаниците на Юрген Клоп бяха на едно полувреме от триумфа, но вечерта не бе отредена за тях, а магията от паметните реванши на „Анфийлд“ срещу „Виляреал“ и „Борусия“ (Дортмунд) отсъстваше. „Ливърпул“ изнесе силно първо полувреме на „Санкт Якуб“, но след почивката отстъпи доминацията на далеч по-мотивирания испански тим. В грешник за „червените“ се превърнаха двама души начело с главния арбитър Йонас Ериксон. Шведът на три пъти не видя игра с ръка на испанците в собственото им наказателно поле. Другият, подложен на солидни критики след двубоя, бе левият бранител Алберто Морено. „Юрген, трансферната комисия, който и да е - привлечете ши*ан ляв бек“, призова легендата на „мърсисайдци“ Джейми Карагар в Туитър.

В Швейцария Даниел Стъридж откри резултата в 35-ата минута с фамозен изстрел с външен фалц. Малко преди края на първото полувреме гол на „червените“ бе отменен поради засада.

"На почивката Унай Емери ни каза да не губим надежда и да вярваме в себе си, а това доведе до прекрасно начало на второто полувреме - обясни авторът на две от попаденията след паузата Коке - В моменти като този си мислиш за семейството и за всички, които те бутат напред, когато нещо не върви".

Само 19 секунди след подновяването на играта Кевин Гамейро изравни, а последвалите два гола на Коке оставиха трофея в Севиля.

По този начин Испания затвърди доминацията си в Европа, като печели всичко на клубно ниво от 2013-а насам. „Барселона“ и „Реал“ (Мадрид) взеха последните два трофея в Шампионската лига, а през настоящия сезон за титлата ще спорят „белия балет“ и „Атлетико“ (Мадрид). В този период в Лига Европа абсолютен хегемон е "Севиля".

Голмайсторите в Лига Европа

1. Ариц Адурис 10

2. Седрик Бакамбу 9

3. Кевин Гамейро 8

4. Пиер-Емерик Обамеянг 8

5. Раул Бобадиля 6

6. Ерик Ламела 6

7. Абубакар Умару 5

8. Дрийс Мертенс 5

9. Хозе Калехон 5

10. Франко ди Санто 5

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят