На 26 август 2019 да почерпят

„Лудогорец“ уволни Стойчо Стоев след 0:0 със „Славия“

Политическата коректност развали и „Междузвездни войни” Фенове готвят бойкот на новия филм

Минималната заплата в САЩ вече не е от значение Едва 0,3% от 156-те милиона работници получават такова възнаграждение

Гърция готви есенни оферти за туристите

Иран поиска от Запада разрешение да изнася 700 000 барела петрол на ден

Изкарват по 100 лева на ден от бране на билки Липата ни е най-ароматна в света, изкупуват я по 5 лева килото

Голям пожар е избухнал край Харманли, горят 1000 декара гори

Падат ограничения за трансплантации в чужбина Навременното лечение на деца - приоритет

САЩ и Япония с търговска сделка от Г-7 Доналд Тръмп записа важна победа

Откриха труп на мъж във Враца

Морето по-евтино и топло през септември

Русия разработва броня за сателити

Арестуваха двама души за подпалването на четири пожара в Гърция

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 26 август 2019

4 407 987 души се осигуряват за втора пенсия

Пазарен дял на пенсионноосигурителните дружества по броя на осигурените лица в управляваните от тях пенсионни фондове към 31.12.2015 г.

Броят на хората, осигуряващи се за втора пенсия, продължава да се увеличава и към края на първото тримесечие на 2016 г. в четирите вида пенсионни фондове – универсални, доброволни, професионални и доброволни по професионални схеми, се осигуряват 4 407 987 души. Това е с 2,19% повече спрямо същото тримесечие на миналата година, показват публикуваните от Комисията за финансов надзор резултати от дейността по допълнително пенсионно осигуряване за първото тримесечие на 2016 г.

Най-много са осигуряващите се в универсалните пенсионни фондове (УПФ) – 3 521 851 лица. Причината е, че в тези фондове задължително се осигуряват работещите, които са родени след 31 декември 1959 г. Към края на март 2016 г. осигурените в професионални фондове са 280 431, а в доброволните пенсионни фондове – 605 705 души.

Според данните на пенсионноосигурителните дружества средният размер на натрупаните средства по партидата на едно осигурено лице в УПФ се увеличава и вече е 2224 лв. спрямо 2184.87 лв. към края на декември 2015 г.

Срокът за обществено обсъждане на промените в Кодекса за социално осигуряване изтича днес, но финансовият министър Владислав Горанов вчера заяви пред журналисти, че няма да бърза да го внася в Министерския съвет, а първо ще съгласува предлаганата реформа в пенсионната система с частните пенсионни фондове и със синдикатите.

Според предложението, което предизвика спорове, при пенсиониране индивидуалните партиди на осигурените ще се прехвърлят в общ пул, откъдето ще се изплаща пожизнена втора пенсия.

Горанов каза, че в министерството не са постъпвали предложения, които да предлагат разумен вариант за изплащане на пожизнена втора пенсия едновременно с право на унаследяване на индивидуалните партиди.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.