Моу все по-близо до "Олд Трафорд"

Португалският мениджър Жозе Моуриньо е съвсем близо до подписването на договор с Манчестър Юнайтед, след като на поредната среща е приел личните условия, предложени му от клуба, съобщава "Спортал".

На Моуриньо му предстои поне още една среща, на която ще бъдат уточнявани детайли, основно за хората около него, начина му на работа и евентуалния екип, след което ще подпише и официалния си договор.

53-годишният португалец, който има трофеи от най-високо ниво с Порто, Интер (Милано), Реал (Мадрид) и Челси, ще поеме поста от Луис ван Гаал. Холандецът пък беше освободен само ден след спечелената купа на Англия.

Назначението на Моуриньо на "Олд Трафорд" се носи в медиите къде като слух, къде като официално потвърждение много месеци, а и изборът не е приеман еднозначно. Така например пред "Дейли Телеграф" вратарят Петер Шмайхел изрази мнение, че Жозе е правилният избор. А мениджърът на Хъл Сити Стив Брус, който играеше пред Шмайхел в защитата на Юнайтед обяви, че Моуриньо има добри шансове да загуби всичко.

Техният съотборник и един от емблематичните играчи на Червените дяволи Ерик Кантона също не е ентусиазиран. "Обичам да гледам отборите на Моуриньо, но това няма да бъде Манчестър Юнайтед", казва Канто.

Самият Жозе е без работа от декември, когато беше уволнен от Челси. Много предложения към него се завъртяха в медиите, които той до едно е отказал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят