Сух режим ще мъчи феновете на Евро 2016

Драконовски мерки за сигурност предприемат домакините от Франция преди предстоящото европейско първенство. Един от градовете домакини - Ланс въведе забрана за продажба на алкохол. Тя ще важи в деня на срещите на местния стадион „Феликс Боларт“. Фенове и туристи няма да могат да купуват спиртни напитки както от барове, така и от магазини в периода от 6 ч сутринта до следващия ден по същото време.
Най-потърпевши ще бъдат привържениците на Англия и Уелс. Островитяните се изправят един срещу друг на 16 юни в двубой от груповата фаза. През годините най-много проблеми вследствие на консумация на алкохол са създавали именно феновете на „трите лъва“. Очакванията са сега за шампионата да пътуват между 300 000 и 500 000 англичани. Те ще бъдат придружавани от британската полиция, която ще работи съвместно с органите на реда на страната домакин.
Другите два мача, които ще се проведат в Ланс, са Албания - Швейцария и Чехия - Турция.
В същото време френският вътрешен министър Бернар Казньов разкри, че общо 60 000 полицаи ще се грижат за сигурността по време на големия форум. Той обеща да няма безредици по време на турнира, каквито имаше по време на финала за Купата на Франция между ПСЖ и „Олимпик“ (Марсилия).
„Това не е същата публика, същата организация и същите отговорници за сигурността, както ще бъде на Евро 2016 - обясни Казньов - Въпреки това случилото се ще бъде взето предвид.
Нашата цел е Евро 2016 да бъде голям фестивал, но дължим на френския народ истината. Нула процента предпазни мерки означават 100 процента риск, но 100 процента мерки не означават нула процента риск.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят