Моуриньо на часове от договор с „Юнайтед“

Сагата около подписването на договора между „Манчестър Юнайтед“ и Жозе Моуриньо е на път да приключи. От началото на седмицата Специалния, неговият агент Жорже Мендеш и изпълнителният вицепрезидент на „червените дяволи“ Ед Удуърд се срещат всеки ден, за да се стигне до контракт между страните.

Основните пречки сделката да зацикли са спонсорски договори на треньора и футболния клуб с конкурентни фирми. Така например Моуриньо е посланик на една от най-известните марки за часовници Hublot, докато клубът има договор с друга популярна марка - Bulova. Подобна е ситуацията и с автомобилните марки - португалецът е обвързан с Jaguar, докато спонсорът на „червените дяволи“ е Chevrolet.

„Челси“ също е бариера, тъй като от Лондон държат правата върху името на португалския спец, което е регистрирано като търговска марка. Дори се появиха информации, че може да се наложи „Манчестър Юнайтед“ да плаща на „Челси“, за да използва името на Моуриньо в своите рекламни продукти. Този вариант обаче отпадна, тъй като от „Олд Трафорд“ и бившият клуб на наставника вече са в контакт и този проблем ще бъде решен. Очаква се в последните часове от работната седмица Жозе официално да бъде обявен като мениджър на клуба. Специалния не губи време и вече е започнал преговори за привличането на нови играчи на „Олд Трафорд“. Първи в списъка е Саул от „Атлетико“ (М). Правата на играча държи агентът на Моуриньо - Жорже Мендеш. Друг халф, който Жозе желае, е Вилиан от „Челси“.

Бившата звезда на клуба Кристиано Роналдо пък пожела успех на португалския наставник в „Юнайтед“. Двамата работиха заедно в „Реал“, а играчът не крие симпатиите си към специалиста.

„Ако „Юнайтед“ го вземе, това ще е добър ход - каза Роналдо. - Моуриньо ще върне клуба на върха. Този отбор е в сърцето ми и не се съмнявам в успехите с този треньор. „Юнайтед“ загуби своята идентичност при Луис ван Гаал.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят