Моуриньо подписва утре, иска да вземе звезда на Челси в Юнайтед

Чаканото от началото на седмицата назначение на Жозе Моуриньо в Манчестър Юнайтед ще стане факт утре, предава "Спортал".

Един от проблемите, забавили подписването на договора, е този с търговската марка "Жозе Моуриньо", която е регистрирана през 2005 година и се притежава от футболен клуб Челси. Вчера се появиха информации, че може да се наложи Манчестър Юнайтед да плаща на Челси, за да използва името на Моуриньо в своите рекламни продукти. Според "Скай Спортс" този въпрос вече е разрешен, макар че медията не упоменава как точно е станало това.

Другите дискутирани теми също касаят конфликта на интереси между съществуващите рекламни договори, с които са обвързани двете страни. Така например Моуриньо е посланик на една от най-известните марки за часовници - Hublot, докато клубът има договор с друга популярна марка - Bulova. Подобна е ситуацията и с автомобилните марки - португалецът е обвързан с Jaguar, докато спонсорът, чието лого грее на фланелките на "червените дяволи", е Chevrolet.

Вчера доста от спорните моменти са били уточнени, като днес се очаква и последните такива да бъдат разрешени и Моуриньо да подпише своя договор утре.

"Скай Спортс" добавя, че все още не имало разговори между Моуриньо и Райън Гигс. Португалецът има намерение да работи с обичайния си асистент Руи Фариа, така че все още не е ясно какво ще бъде бъдещето на уелсеца, за когото все по-усилено се твърди, че ще напусне "Олд Трафорд".

Според "Сън" Специалния иска да вземе в Манчестър Юнайтед един от ключовите играчи на Челси - Вилиан. Именно Моуриньо привлече бразилеца на "Стамфорд Бридж" преди три години и сега иска да продължи да работи с него. Британското издание твърди, че най-добрият играч на Челси за изминалия сезон ще струва 60 милиона паунда на Манчестър Юнайтед.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят