"Файненшъл таймс": "Епъл" искал да купи собственика на Би Ти Ви

Представител на висшето ръководство на "Епъл" (Apple) е обсъдил идеята технологичният гигант да купи медийната компания "Тайм Уорнър" (Time Warner). Това е станало на среща със собственика на емблематичните медийни брандове "Еич Би О" (HBO), "Си Ен Ен" (CNN) и "Уорнър брадърс" (Warner Brothers), съобщава в. "Файненшъл таймс", цитиран от Би Ти Ви.

"Тайм Уорнър" притежава българската телевизия Би Ти Ви, след като през 2013 г. придоби медийната група CME (Central European Media Enterprises).

Освен Би Ти Ви Media Group СМЕ притежава и телeвизии в Чехия, Унгария, Румъния, Словакия и Словения.

Източниците на "Файненшъл таймс" казват, че Еди Кю, под чието ръководство са бизнеси като "Айтюнс" (iTunes), "Епъл мюзик" (Apple Music) и "Айклауд" (iCloud), предложил сделката на среща с Олаф Олафсон – шеф по корпоративна стратегия на "Тайм Уорнър" в края на 2015 г.

Целта на срещата, която е станала в манхатънската централа на медийната групировка, е била да се обсъдят търговските връзки между двете компании, както и потенциалното включване на кабелните канали на "Тайм Уорнър" в бъдеща видео стрийминг услуга на "Епъл".

Разговорите за евентуална сделка обаче не са прехвърлили предварителната фаза и никога не са включвали боса на Епъл Тим Кук, както и неговия колега на върха на "Тайм Уорнър" Джеф Бюкс.

Както "Епъл", така и "Тайм Уорнър", все още не са коментирли публикацията на финансовия ежедневник.

Коментари

Задължително поле