Доналд Тръмп иска да установи енергийно господство на Съединените щати

Доналд Тръмп съобщи, че ако влезе в Белия дом, установяването на енергийно господство на Съединените щати ще бъде обявено за елемент от американската външна политика и една от нейните главни стратегически цели, предаде БНТ. Милиардерът каза още, че ще въведе промени в управлението на енергетиката, при което ще обръща внимание и на опазването на околната среда.

В реч в град Бисмарк, щата Северна Дакота, Тръмп заяви, че неговата евентуална администрация ще разработи енергиен план под мотото "Америка на първо място". Становищата на Доналд Тръмп за енергетиката се различават драстично от позициите на неговите конкуренти от Демократическата партия, които са за рязък завой към технологиите за експлоатация на възобновяеми енергийни източници, както и за борба с климатичните промени.

Тръмп успя достигна необходимия брой делегати, за да си осигури номинацията на Републиканската партия за президентските избори през ноември. Малък брой необвързани делегати на републиканците казаха, че ще подкрепят Тръмп на националния конгрес на партията през юли.

Бизнесменът отправи към демократите призив за дебат. Бърни Сандърс прояви интерес към подобен дебат и заяви, че ще направи всичко възможно след първичните избори на 7 юни да се изправи срещу Тръмп.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят