Иниеста облича екипа на Стоичков

Андрес Иниеста ще носи от новия сезон фланелката на... Христо Стоичков. В чест на 1992 година и първата в историята на “Барселона” титла на европейските шампиони клубът нареди през новия сезон тимът да върне екипите отпреди 25 сезона. Стоичков и компания спечелиха КЕШ срещу “Сампдория” с резервните оранжеви фланелки. Но след последния съдийски сигнал облякоха титулярните и с тях вдигнаха купата пред погледа на кралица Елизабет II.

“Ние сме наследници на велик отбор - каза Иниеста, който е днешният №8 в състава на каталунците. - Новите фланелки греят и ни карат да се чувстваме комфортно. Винаги философията на “Барселона” е била да атакуваме непрекъснато.”

Подобно на 1992 година новите фланелки на испанския шампион ще бъдат без спонсор. Договорът с “Катар Еъруейс” беше прекратен през октомври. Новите стари екипи обаче ще бъдат рекордно скъпи - по 190 евро.

Последното голямо събиране на герои от финала на “Уембли” бе в София за юбилейния мач на Стоичков. Заедно с шампионския трофей на стадион “Васил Левски” излязоха Чики Бегиристайн, Серхи, Гойкоечея, Бакето и Салинас.

В същото време делото срещу Лионел Меси и баща му Хорхе Орасио за укриване на данъци започва тази седмица. Двамата вече платиха 5 милиона евро глоба заради провинението. Прокуратурата в Испания иска 22-месечен затвор за семейство Меси. Бащата вече обяви, че синът му няма нищо общо с документите. “Лео няма никаква вина”, отсече Хорсе Орасио.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят