Деца към Манолова на 1 юни: Ти си Мая и си премиер

В Деня на детето омбудсманът на Република България награди с призове „Добро сърце“ деца от Казанлък. Мая Манолова посети и двата центъра за настаняване на деца от семеен тип в ЖК „Изток“, като зарадва децата в тях с образователни играчки – музикални книги, енциклопедии, пъзели, конструктори, монополи, тебешири, за да рисуват на открито и др.

"Знаете ли коя съм аз", обърнала се Манолова към тийнейджърите в едно от защитените жилища. "Даааа, Мая", отвърнали й те. А 11-годишният Неделин решил да покаже по-задълбочени познания и допълнил, цитиран от пресцентъра на институцията: "И си премиер". "Не, по-хубаво, омбудсман съм и защитавам правата на децата, така че ми пишете или се обаждайте, ако имате проблеми", засмяла се Мая Манолова.

Омбудсманът беше в Казанлък, за да награди децата, участвали в инициативата „Надеждата е красива“ на казанлъшкия коафьор Стенли. Малките деца дариха от своите коси за да бъдат изработени перуки на техни връстници с онкологични заболявания.

Преди посещението си във фризьорския салон на стилиста Манолова се срещна с кмета на Казанлък Галина Стоянова, която също присъства на награждаването.

„Благодаря за възможността да стана част от тази инициатива. С това, че помагате на други деца, като дарявате своите коси вие правите не само един благороден жест. Давате ни основание, да смятаме, че като има деца като вас, има надежда за България и за бъдещето ни като нация. Децата ни дават един урок по доброта“, каза Мая Манолова пред присъстващите.

Омбудсманът връчи призове на малките деца участници в кампанията. Кметът Галина Стоянова благодари на Мая Манолова и пожела още много добри сърца и винаги да има кой да благодари, защото когато някой оцени доброто, то тогава се вижда и оценява.

Омбудсманът участва и в тържеството по случай детския празник на площад "Севтополис", където раздаде на малчуганите пълна кошница с шоколадови бонбони.

По-късно през деня Мая Манолова посети и двата центъра за настаняване на деца от семеен тип в жк „Изток“, като зарадва децата в тях с образователни играчки – музикални книги, енциклопедии, пъзели, конструктори, монополи, тебешири, за да рисуват на открито и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони