Офис в иглу, лифт, подводница или птиче гнездо

Снимка: Фейсбук

Ако вместо стълби, между етажите на офиса се слиза по пързалки или пожарникарски пилони, или заседателната зала е в иглу, или кабинка от лифт, а вместо стол имате лодка, значи сте попаднали в офиса на Google в Цюрих или този в Тел Авив. Сградата в Швейцария е снабдена и със зала за масаж и релаксация, билярд и всякакви други забавления, има живи дървета и аквариуми.

Няма опасност да прегреете от извънреден труд в амстердамското дизайн студио Hedergroen, защото там има изчезващо бюро. Когато работното време свърши, маси, бюра, компютри и документи се изкачват до тавана на стоманени въжета. Сутрин те се появяват отново.

Офисът „Кашон“ е дело на френския дизайнер Пол Кудами. Става дума за кабинка за четирима души, направена от мукава и служеща като мини заседателна зала. Московското архитектурно студио Za Bor Architects пък създава мини офиси като подводници. В Baya Park в Мумбай служителите заседават в нещо, което наподобява огромно птиче гнездо. Clive Wilkinson and Associates превръщат транспортен контейнер в работни кабинети.

Бизнесмени въртят сделки и в пещера. Тя е от хартия и се казва Paper Cave. Офис - ирландски пъб радва служителите си в Дъблин. Местните архитекти Heneghan Peng дори оборудват пространството с мебели в кръчмарски стил и чифт традиционни ирландски телефонни кабини.

Дизайн студио RAAAF и визуаления артист Барбара Висер разработват офис със странни геометрични повърхности, в който няма никакви столове. Всички 125 служители на Barbarian Group пък работят на едно гигантско бюро, което се шири из цялата сграда. В Onefootball огромна лекоатлетическа писта с три ленти се вплита в цялата площ от 15 000 квадратни метра на работното помещение, а заседателните зали и коридорите са покрити и с изкуствена трева.

The Longaberger Company от Охайо е фирма за кошници, намираща се в сграда-кошница, чиито дръжки тежат близо 150 тона.

Офис в центъра на Мадрит, който едновременно с това е сред природата, създават от архитектурната фирма Salgas Cano, до където се стига по пътека от дъски и стълби, вкопани в земята. Можете да работите на покрив, на плажа или в двора на съседа, като преместите там мобилния офис на OfficePod.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл