Две птици нанду са новите обитатели на зоопарка в Павликени

Започват ремонти на улици в Сливен и селата за 2 млн. лева

167 млн. лв. влязоха в бюджета на София за 3 месеца

Банско с тематична изложба „Банско в Европа”

Освободиха от длъжност Капитолиадския митрополит Исихий заради скандални клипове с трансексуален (ВИДЕО)

4 са вариантите за наказание на “Левски”

Българин осъден за изнасилване на жена на новогодишно парти в Шотландия, скоро след като родила Той твърди, че сексът е бил по нейна инициатива и по взаимно съгласие

Главният секретар на МВР: 40 са задържани, издирваме маскирани фенове

БСП обвини управляващите в бездушие и поиска оставката на зам.-председателя на НС Емил Христов

На ГКПП “Илинден” се проведе учение за реакция при незаконен внос на ядрен материал

Заловиха шофьор-беглец, прегазил на пътя велосипедист

Цветанов в отговор на Нинова: По-добре заплати от държавата, отколкото от икономически кръгове Той лично никога не взимал командировъчни

Вицепрезидентът Илияна Йотова към българите в чужбина: Нека заедно да създадем международен институт за български език

Автомобил помете жп бариера и светофар в Бойчиновци

Шофьорката, ударила десет коли в Пловдив, карала пияна, защото нямала пари за такси Пушила марихуана, за да се успокои след катастрофата

Художник измъкна сом-великан от язовир „Огоста”

След битката в язовира сомът-гигант заковал на кантара 40 кг, а дължината му се оказала 170 см.

Огромно чудовище – сом с дължина близо 2 м и тежина 40 кг извади от дълбините на язовир „Огоста” край Монтана художникът Владимир Цветков. Битката с огромната риба продължила над половин час, а водният гигант едва не потопил лодката на късметлията.

Цветков излязъл в събота сутринта сам за риба във водохранилището над областния град . Той хвърлил въдиците, на които закачил жив костур за стръв, и започнал риболов по метода „кльонк”. За да примамят големи сомове, рибарите бият по водата с дървен уред, чийто звук дразни и изкарва от дълбините мустакатите водни обитатели.

Когато въдицата му рязко се огънала, рибарят решил, че е закачил дърво, но в следващия миг видял огромния силует във водата.

„Опитах се да извадя сома, но след кратка борба той се откачи и едва не избяга. Закачи се обаче на втората кука с опашката си и започна да се мята като побеснял”, разказа Цветков.

Над 30 минути рибарят се опитвал да укроти гиганта, сомът потрошил стойката на въдицата и кепчето му, но накрая паднал изнемощял в лодката. „Не можах сам да го натоваря в колата. Наложи се да викна приятел да ми помогне!”, разказа късметлията.

Владимир Цветков /62 г./ е художник, собственик на печатница и шеф на рибарите в ловно-рибарското сдружение „Огоста” – Монтана. „Рибар съм от дете, вадил съм 10-12 килограмови сомове, но такова чудовище дори не съм виждал!”, сподели щастливецът.

Още същия ден художникът е събрал приятели на купон за голямата слука.

Язовир „Огоста” край Монтана е втория по големина изкуствен водоем у нас и любимо място за риболов на майсторите на въдиците от цялата страна. Стари рибари разказват легенди за страховити чудовища, които се крият в дълбините на язовира, където са потопени къщите на две села.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.