Шумен капак на WC отведе съседи в съда

Съседи от Шумен се караха и биха, заради шума от падащ капак на тоалетна, който ги отведе в съда. Шуменецът Г.Г. е наказан окончателно да плати 1000 лв. административна санкция, както и още хилядарка обезщетение за нанесена лека телесна повреда на комшията си К.И. Решението е на окръжния съд в града, а към сметката се добавя и дължими над 450 лв. деловодни разноски.

До физическо стъклновение между двамата обитатели на панелки се стигнало на 2 май миналата година на общата им стълбищна площадка на шестия етаж в блок на ул."Дедеагач" в кв."Тракия". Сблъсъкът имал предистория и в основата й стои хлопането на фаталния тоалетен капак. Потърпевшият живеел на адреса повече от 30 години, а подсъдимият закупил жилището преди около две години. Отношенията им се влошили, когато Г.Г. започнал да настоява комшиите Иванови да сменят капака на тоалетната чиния, защото считал, че именно той е причина при падане да вдига шум и да смущава почивката му денем и нощем. Стигнало се до там, че новодомецът при всеки хлопот излизал и с удар по вратата на съседите напомнял, че го безпокоят. Така вместо на "здравей и здрасти", съдедите я карали на заплахи и даже имали депозирани жалби в шуменската полиция.

Във фаталния ден двамата се срещнали на площадката, К.И. се връщал с торба от мазето. Завързал се спор по болната тема и Г.Г. напръскал "шумния" опонент с лютив спрей. После пребягал до антрето си за метален ключ и започнал да го удря по главата. Съпругата на потърпевшия го заварила паднал и станала очевидец на боя. С такси го отвела в болницата, извадили и медицинско за нанесените травми.

Така се стигнало до съд. Първо магистрати от районен съд преценили, че заради чистото съдебно минало трябва да освободят Г.Г. от наказателна отговорност и да му наложат административна санкция 1000 лв. От 3 000 лв. заведен иск присъдили да плати и 1000 лв. обезщетение за нанесената лека телесна повреда. Недоволен той обжалвал наказанието, защото не бил съгласен с приетата фактическа обстановка. Настоявал, че действал при неизбежна отбрана, но доводите му не били приети. За да стигнат до истаната магистрати разпитвали двама съседи, сред които домоуправителя, както и приятели на наказания.

Съседът Георгиев /Г.Г. б.а./, наказан да плаща, вече не живее в панелната кооперация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони