Животновъди излизат на протест пред Министерски съвет

САЩ и Великобритания с опасения от активизиране на руските тайни служби след края на Мондиал 2018

САЩ обмислят нови санкции срещу Русия

Тереза Мей заплашила недоволните в своята партия с избори

Най-добрите български лекоатлети ще се състезават на Балканиадата в Стара Загора

181 години от рождението на Васил Левски

От Роналдо се очакват първо пари, а после футбол

Днес кандидатстваме за банковия съюз Прехвърляме част от надзорните функции на ЕЦБ

На 18 юли 2018 да почерпят

Играчите на „Левски“ стоят час и половина в съблекалнята след отпадането

Ултрасите заградиха „Герена“

Делио Роси: Оставка? Не се предавам, но ще говоря с шефовете

Време е прокуратурата да се самосезира

„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Теменужка Петкова: На този етап няма индикации за повишение на цените на енергийните ресурси след Брекзит

„На този етап няма индикации за повишение на цените на енергийните ресурси след Брекзит“, каза пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова, след откриването на нови обекти за преработка на руда в „Асарел Медет“, предаде „Фокус“.

„Брекзит предизвика определено раздвижване в различни сфери и области, но мисля, че ние трябва да приемем избора на Великобритания. Това е изборът на хората. От тук нататък трябва да търсим варианти да се справяме с тази ситуация в рамките на европейската общност и без Великобритания“, коментира министър Петкова.

При откриването на новите обекти – циклично-поточна технологична линия за руда, обновена първа секция на Флотационното отделение на Обогатителна фабрика „Асарел“ и ремонтирани три столови за хранене на работниците, министърът съобщи, че открива производствени и социални обекти, в които са инвестирани повече от 60 млн. лева.

Петкова уточни, че правителството високо оценява и подкрепя, това, което се случва в минерално-суровинния отрасъл. „Това е отрасълът, който е структуроопределящ, това е отрасълът, който има изключително важно значение за цялата икономика. В него са заети повече от 24 хиляди души, той дава приблизително 5% от БВП. Ето защо ние високо ценим това, което се случва в този отрасъл. И такива инвестиции, каквито се правят в „Асарел“ и другите компании от бранша – ние силно подкрепяме. Доказателство за това, че българското правителство стои зад този отрасъл и бъдещото му развитие е и това, че приехме така дългоочакваната от сектора Стратегия за развитие на минерално-суровинната индустрия. Тя дава ясна визия за това как ще се развива сектора, прави неговото развитие устойчиво и ще създаде благоприятна среда и за чуждестранни инвестиции“, каза още Теменужка Петкова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.