Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Теменужка Петкова: На този етап няма индикации за повишение на цените на енергийните ресурси след Брекзит

„На този етап няма индикации за повишение на цените на енергийните ресурси след Брекзит“, каза пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова, след откриването на нови обекти за преработка на руда в „Асарел Медет“, предаде „Фокус“.

„Брекзит предизвика определено раздвижване в различни сфери и области, но мисля, че ние трябва да приемем избора на Великобритания. Това е изборът на хората. От тук нататък трябва да търсим варианти да се справяме с тази ситуация в рамките на европейската общност и без Великобритания“, коментира министър Петкова.

При откриването на новите обекти – циклично-поточна технологична линия за руда, обновена първа секция на Флотационното отделение на Обогатителна фабрика „Асарел“ и ремонтирани три столови за хранене на работниците, министърът съобщи, че открива производствени и социални обекти, в които са инвестирани повече от 60 млн. лева.

Петкова уточни, че правителството високо оценява и подкрепя, това, което се случва в минерално-суровинния отрасъл. „Това е отрасълът, който е структуроопределящ, това е отрасълът, който има изключително важно значение за цялата икономика. В него са заети повече от 24 хиляди души, той дава приблизително 5% от БВП. Ето защо ние високо ценим това, което се случва в този отрасъл. И такива инвестиции, каквито се правят в „Асарел“ и другите компании от бранша – ние силно подкрепяме. Доказателство за това, че българското правителство стои зад този отрасъл и бъдещото му развитие е и това, че приехме така дългоочакваната от сектора Стратегия за развитие на минерално-суровинната индустрия. Тя дава ясна визия за това как ще се развива сектора, прави неговото развитие устойчиво и ще създаде благоприятна среда и за чуждестранни инвестиции“, каза още Теменужка Петкова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.