Интересът към футбола се прехвърля и във виртуалния свят

В разгара на Европейското първенство по футбол във Франция нараства и интересът към видеоигрите от типа футболен симулатор. Това съобщават от единствената специализирана верига за компютърни и видеоигри у нас – Pulsar Games. Симулатори като FIFA и Pro Evolution Soccer са сред най-популярните гейм заглавия и едни от най-предпочитаните дисциплини в т.нар. турнири по електронен спорт. В тях вече са включени повечето големи футболни звезди, а висококачествената графика размива границата между гледането на реален футболен мач и неговата виртуална версия.

„Футболните симулатори печелят от популярността на реалните играчи и отбори. Затова е нормално по време на голямо първенство интересът към този тип игри да нараства. Не на последно място в тях феновете могат да променят развоя на събитията – ако не са доволни например от резултата на някой мач в реалния свят, те просто могат да го изиграят пак. Затова, ако смятате, че можете да се справите по-добре от звездите на терена или просто искате да изживеете отново емоциите от някой мач, този тип забавление ще ви допадне“ - заяви Александър Бакалов, ПР мениджър на Pulsar Games.

Веригата за видеоигри използва повишения интерес, за да направи още по-достъпни двата най-големи футболни хита в момента – играта Pro Evolution Soccer 2016, в нейната обновена по повод Европейското първенство версия UEFA Euro 2016, както и FIFA 16. Цените на двете заглавия вече са трайно намалени за всички игрови платформи, като те ще останат такива дори и след края на първенството. Освен това за всички геймъри, които все още не притежават конзолата от ново поколение PlayStation 4, отново ексклузивно в Пулсар е наличен комплект на занижена цена, включващ два DualShock 4 контролера и играта PES 2016: UEFA Euro 2016. При онлайн поръчки към него се добавя и допълнителен подарък – тримесечен абонамент за услугата на PlayStation Plus, която предлага възможността за онлайн игра и напълно безплатни пакети от хитови заглавия всеки месец.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл