Фермери премериха сили в картинг турнир (СНИМКИ)

Правителствената армия превзе последния бастион„Ислямска държава“ в южна Сирия

Руснак може да поеме ръководството на Интерпол

Политическият психолог Антоанета Христова: Зад всеки протест има сценарий

Минерален извор отоплява училищата и детските градини в Стралджа

Авария остави без ток целия остров Родос

БСТ И БФС отбелязаха 25 години от златния гол на Емил Костадинов с турнир по джаги

Мустафа Карадайъ: Оставката на злополучния вицепремиер е закъсняла, няма да промени нищо

Райската ябълка дава енергия и лекува Подходяща е за консумация през Коледните пости

15 машини са в готовност да чистят Кюстендил през зимата

Близо 7 млн. германци са силно задлъжнели

Над 300 деца и родители се включиха в празника на здравословното хранене „Вкусна есен“

УМБАЛ Бургас готви календар в помощ на недоносените бебета

Франс Тимерманс: България и Румъния не вървят в пакет при мониторинга

Нагли крадци проникнаха в блок в София и задигнаха колело

Кметът на Търговище посети кабелния завод

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров посети завода на „Зенон България”, по покана на ръководството му.

Посещението е част от инициативата на кмета за запознаване с дейността на предприятията в Търговище, техните проблеми и постижения. Основна тема в разговорите бе осъществяването на добра комуникация и партньорство с местната власт, съобщиха от общината.

В началото на 2017 г. компанията ще открие нова производствена база. Разширяването е във връзка с увеличения обем работа.

“Зенон БГ“ ООД, работи като подизпълнител на фирма „Язаки България“ ЕООД и произвежда кабелни инсталации за автомобилите на „Рено”. Наскоро е сключен договор и с „Мерцедес” за модела „Смарт”.

„Наша основна отговорност е да подпомагаме бизнеса, за да може той да създава нови работни места и добра реализация за съгражданите ни”, сподели д-р Димитров.

В „Зенон България” сега работят близо 1000 души от Търговище и региона. Осигуряват се различни социални придобивки и бонуси за стимулиране на служителите, съобщиха от ръководството на фирмата пред кмета. С отварянето на втория завод се очаква заетостта да бъде увеличена почти двойно.

В производствената база е изграден учебен център за повишаване на квалификацията, с цел прецизиране на работния процес и постигане на високо качество на продукцията.

Фирмата подкрепя дуалното образование в Професионалната техническа гимназия „Цар Симеон Велики” и е основен партньор по международния проект, който подпомага часовете по електрооборудване на автомобила. Учениците имат възможност да използват придобитата квалификация в „Зенон БГ “ ООД.

Д-р Димитров поздрави ръководството и служителите на предприятието. Той изрази надежда и други инвеститори да разкрият нови производствени мощности и работни места в Търговище, допълниха от общината.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.