Кметът на Търговище посети кабелния завод

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров посети завода на „Зенон България”, по покана на ръководството му.

Посещението е част от инициативата на кмета за запознаване с дейността на предприятията в Търговище, техните проблеми и постижения. Основна тема в разговорите бе осъществяването на добра комуникация и партньорство с местната власт, съобщиха от общината.

В началото на 2017 г. компанията ще открие нова производствена база. Разширяването е във връзка с увеличения обем работа.

“Зенон БГ“ ООД, работи като подизпълнител на фирма „Язаки България“ ЕООД и произвежда кабелни инсталации за автомобилите на „Рено”. Наскоро е сключен договор и с „Мерцедес” за модела „Смарт”.

„Наша основна отговорност е да подпомагаме бизнеса, за да може той да създава нови работни места и добра реализация за съгражданите ни”, сподели д-р Димитров.

В „Зенон България” сега работят близо 1000 души от Търговище и региона. Осигуряват се различни социални придобивки и бонуси за стимулиране на служителите, съобщиха от ръководството на фирмата пред кмета. С отварянето на втория завод се очаква заетостта да бъде увеличена почти двойно.

В производствената база е изграден учебен център за повишаване на квалификацията, с цел прецизиране на работния процес и постигане на високо качество на продукцията.

Фирмата подкрепя дуалното образование в Професионалната техническа гимназия "Цар Симеон Велики” и е основен партньор по международния проект, който подпомага часовете по електрооборудване на автомобила. Учениците имат възможност да използват придобитата квалификация в „Зенон БГ “ ООД.

Д-р Димитров поздрави ръководството и служителите на предприятието. Той изрази надежда и други инвеститори да разкрият нови производствени мощности и работни места в Търговище, допълниха от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика