Рекорди в животинското царство: Котки милионери и папагали баскетболисти

Съществуват стотици хиляди рекорди, записани в книгата на Гинес, и ако повечето от тях надхвърлят обикновените възможности, някои са си направо чудновати! Рекордьорите обаче невинаги са хора.

Така например миналата седмица Джак Ръсел териерът Туинки спука 100 балона за нищожните 39 секунди!

А през далечната 1988 г. Блеки става най-богатата котка на Земята, след като собственикът й умира и й завещава 12,5 милиона долара!

Папагалът Смъдж държи рекорда за най-много ключове, извадени от ключодържател от папагал, като през 2001 г. е измъкнал 10 за по-малко от 2 минути, а през 2009 г. подобрява собственото си постижение, стигайки до цели 22!

Пекинезът Пъги пък е кученцето с най-дълъг език – 11 сантиметра. Пъги е бил на 9 години, когато регистрират рекорда му в Тексас през 2009 г.

Подобно на героя в баснята, Бърти от щата Северна Каролина е най-бързата костенурка на света – развила е 0.27 м/с, което я прави 2 пъти по-бърза от останалите земноводни, и така Бърти финишира 100-метрово състезание само за 6 минути!

Друг папагал – 25-годишният Зак, е вписан в книгата на Гинес за най-много баскетболни забивки за минута – 22. Но това не е единственото му постижение – Зак кара колело, скутер и скейтборд – но не за рекорд, а за удоволствие. За сметка на това е рекордьор по най-много отворени кенчета сода за 60 секунди.

А Ранмару, лабрадудъл от Австралия, държи приза за най-дълги кучешки мигли. От 2014 година рекордът на Ранмару е 17 сантиметра!

Пожелаваме успех на всички бъдещи първенци – независимо от категорията, в която се състезават, и от биологичния вид, който представят!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл