Красимир Каракачанов: Футболът е отражение на състоянието на държавата

"Футболът е отражение на състоянието на държавата. В страна, която не може да въведе ред и правила, се случва това, което става във спорта." Така съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов коментира футболните войни в ЦСКА пред БТВ. По думите му политиката гледа на феновете като на избиратели, които трябва да бъдат убедени да гласуват за определени партии.

По темата за оставката преди ден на британския политик и гласовит привърженик за излизането на Великобритания от ЕС Найджъл Фараж, Каракачанов подкрепи решението му с уточнението, че в България няма подобна практика за напускане след постигне на политически цели. “Това е част от спора каква обединена Европа искаме да видим. Ако Европа иска да е федерална държава, трябва да има армия, за да тежи на световната сцена”, посочи той. Според него е поставен и въпросът за това дали Европа ще се развива като рай за бюрокрацията, или ще бъде управлявана от суверенните държави.

Председателят на Патриотичния фронт коментира и атентата на истанбулското летище “Ататюрк”. Според него това е резултат на политиката на турския президент Ердоган в Близкия Изток и опитите му да сложи ръка върху енергийни ресурси.

По думите му като съседна държава България също е застрашена от подобни нападения, но службите за сигурност са наясно със ситуацията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини