Многодетни американци осиновяват наше момиченце

Многодетно американско семейство от Петсбърг, щата Пенсилвания, прекара 5 дни в Дома за медико-социални грижи във варненския кв. Виница, където сега се отглеждат деца с увреждания.

Гостите си тръгват с нов член на фамилията - момиченце на 2 годинки.

Джо-Лин и Тимоти Кроненбергер са родители на две момчета и едно момиче на възраст от 2 до 5 г., които ще зарадват с новината, че имат сестричка. Майката е домакиня, а бащата работи като асистент мениджър в частна фирма.

"В САЩ много се работи по различни програми за семействата с деца със специални нужди - има лекари, физиотерапевти, които при нужда правят рехабилитация и у дома, в училищата са разработени образователни програми, за младежите има подготовка за работа. Прави се всичко възможно, за да имат тези хора максимален достъп до транспорт и услуги, защото техният принос за обществото е също толкова важен, колкото и на останалите", разказаха щастливите осиновители.

Заедно с тях в дома бе и друга двойка от САЩ, която планира да осинови момиченце на 4 г. "Очакваме всички законови процедури да приключат успешно и много скоро това да се случи", коментира директорката на дома д-р Стефка Джанкова.

Според нея през последните 20 години над 2000 пребивавали в медико-социалното заведение деца са намерили нов дом при осиновители от България, Франция, Италия, Испания, Германия, Норвегия, Австралия, САЩ, Канада и др.

Както "Труд" писа, от 13 години домът ежегодно организира и срещи на осиновителите, на които идват семейства от цялата страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл