Общинска камера нащрака системни крадли на цветя от градски алеи

Любителки на цветя, които зареждат градините си с краден посадъчен материал от обществените площи, излови една от новите общински камери в Търговище. Буквално за 10-на дни тя е запечатала в кадър серия чевръсти булки, които скубели наред от цветните лехи на площада пред читалището и библиотеката.

Цветарките били жени на различна възраст, включително и пенсионерки, но имало и млади, които опустошават градинките. Някои били засечени в „продължаващо престъпление”, след като се връщали по 2-3 пъти.

Заради масовото унищожаване на алеите, кадрите са предадени на полицията. Там ще идентифицират лицата, които крадат безразборно цветя, за да им се съставят предупредителни протоколи. Застрашени са и от санкции по Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Търговище. Минималната глоба е 50 лв., предупреждават от общината.

Крадците на цветя са засечени от камера, която е в пробен режим, на сградата на БЧК. Освен нея в момента се монтират още 12 други. 10 от тях са от т.нар. трафик за следене на движението на входно-изходните артерии и опасно кръстовище. С монитрането на новите уреди за видеоконтрол в общинската система ще работят 29 камери. Догодина тя ще бъде разширена, информират от кметството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини