Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Химическата атака в Дума била постановка (обзор)

Наш талант тренира с първия отбор на „Торино“

Спортното министерство с разяснения за провеждането на Европейската младежка конференция

Испания наложи вето върху проекта за декларация на срещата на върха ЕС – Западни Балкани в София

Общинска камера нащрака системни крадли на цветя от градски алеи

Любителки на цветя, които зареждат градините си с краден посадъчен материал от обществените площи, излови една от новите общински камери в Търговище. Буквално за 10-на дни тя е запечатала в кадър серия чевръсти булки, които скубели наред от цветните лехи на площада пред читалището и библиотеката.

Цветарките били жени на различна възраст, включително и пенсионерки, но имало и млади, които опустошават градинките. Някои били засечени в „продължаващо престъпление”, след като се връщали по 2-3 пъти.

Заради масовото унищожаване на алеите, кадрите са предадени на полицията. Там ще идентифицират лицата, които крадат безразборно цветя, за да им се съставят предупредителни протоколи. Застрашени са и от санкции по Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Търговище. Минималната глоба е 50 лв., предупреждават от общината.

Крадците на цветя са засечени от камера, която е в пробен режим, на сградата на БЧК. Освен нея в момента се монтират още 12 други. 10 от тях са от т.нар. трафик за следене на движението на входно-изходните артерии и опасно кръстовище. С монитрането на новите уреди за видеоконтрол в общинската система ще работят 29 камери. Догодина тя ще бъде разширена, информират от кметството.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.