Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

42 км бягане и 640 км колоездене за популяризиране на туризма по Дунава

42 км бягане, 640 км колоездене и само 48 часа от старта до финала – това е предизвикателството „Дунав Ултра 3: River Monsters”, на което петима атлети ще се подложат на 20 август. Трасето започва от село Куделин, а финалът е на Дуранкулак – през цялото време участниците ще се движат по поречието на Дунав, предаде БТВ.

Един от атлетите – Борис Бегъмов, подчерта, че няма да се състезават: „Нашето придвижване ще е групово, ще си помагаме”. Станислав Евгениев допълни, че през първия ден ще изминат 21 км. пеша и 310 – на две колела. И петимата се занимават сериозно със спорт – колоездене, екстремни експедиции, бягане и др.

„Нашата кауза е популяризирането на туризма по поречието на Дунав”, подчерта Бегъмов и даде пример със Свищов, където по план трябва да преспят: „Свищов е един от 10-те града в света с най-качествени възстановки на римски битки”.

Именно заради това с атлетите ще пътуват не само лекари, но и екипи, които ще отразяват на живо във фейсбук страницата на събитието приключението им и ще заснемат филм, който после да се показва на форуми за популяризиране на региона.

Според Борис Бегъмов, велотуризмът процъфтява в световен мащаб, но „да се развива инфраструктурата и да се използва велосипедът като транспорт, това не става от днес за утре и просто да се начертае една лента на един път – това е стратегическо мислене”.

По отношение на възможностите на дунавския регион, той посочи, че в Сърбия без еврофондове са успели да увеличат посещенията от 500 на 30 000.