Агромашини представят за първи път на Есенния технически панаир в Пловдив

Машини за селското стопанство ще бъдат включени за първи път сред експонатите на Есенния международен технически панаир, който ще се проведе от 26 септември до 1 октомври в Пловдив. Това е една от промените, стартиращи в 72-рото издание на панаира, а новата секция се обособява по изричното желание на традиционни участници в международната селскостопанска изложба "Агра" в края на февруари.

Производители и търговци на аграрни машини искат да представят своите изделия отново и на най-престижната технологична среща на Балканите заради очакваните 40 000 посетители от България и Европа. Допълнителен стимул са и прогнозите за активизиране на финансирането на проекти за селското стопанство от еврофондовете през октомври. Така предлагащите оборудване за отрасъла фирми ще покажат новите си машини точно в момента, когато фермерите проучват оферти.

"За да отговорим адекватно на тези маркетингови интереси, създадохме условия агротехниката да се презентира два пъти в годината - не само през февруари, както бе досега, но и през есента", обясни д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.

Агротехниката ще e част от специализираната изложба "Машиностроене", която е водеща сред десетте изложения в рамките на Есенния панаир. Български и чуждестранни фирми, потвърдили участие до момента, ще демонстрират трактори, плугове, сеялки, дискови брани, резервни части и гуми. Те имат на разположение 2 зони в атрактивни локации - пред палата 13 и в близо до изложбата "Автосвят", привличаща хиляди посетители.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика