Махат изкскването за максимален размер на багажа в столичния градски транспорт

Три турски ТИР-а се удариха на магистрала „Хемус“

Георги Гьоков: Действията на проф. Плочев доказват, че здравеопазването е недофинансирано

Камелия Нейкова: Надявам се на изборите за евродепутати да гласуваме електронно

Весела Лечева разработи стратегия за реформа в спорта Депутатът от БСП предлага 90 нови параграфа в Закона за физическото възпитание и спорта

Илън Мъск се изфука с тостер “Междузвездни войни”

Меркел и Ердоган ще се срещнат след формирането на новия германски кабинет

Деница Сачева: 40% от учителите ще излязат в пенсия до 8 години

Полицаи четат лекции на пенсионери в Берковица

Индия планира полет до Луната през април

Десетки кандидат-студенти посетиха ВТУ в Деня на отворените врати

Димитър Главчев: Не бягаме от темата за Истанбулската конвенция

Дъщеря закла болната си майка си и опита да се самоубие в Лом

Незагасена цигара подпали къща за гости в Еленския Балкан Разследват палеж на автомобил в Павликенско

Загинали са всички на борда на катастрофиралия ирански самолет

Ограничават през уикенда движението през прохода Рожен – вижте как

Заради Националния събор на народното творчество и животновъдство „Рожен 2016“ в местността „Роженски поляни“ движението в района ще се регулира от служители на МВР, съобщи пресцентърът на МВР.

Получените данни на организаторите са, че участие в проявата ще вземат над 4000 фолклорни изпълнители от страната и чужбина. Поканени са над 200 официални лица, очаква се събитието да бъде посетено от над 300 000 души. С цел спокойното провеждане на събитието и недопускане на пътни инциденти и нарушения на обществения ред, ГД „Национална полиция“ предприема допълнителни мерки. В района на събора ще патрулират униформени служители, движението там ще се регулира от пътни полицаи.

От 6 часа на 15 юли до 6 часа на 18 юли се ограничава движението на МПС през прохода “Рожен”, в участъка от път ІІ-86 Пловдив – Чепеларе – Соколовци – Смолян, от отклонението за курортен комплекс Пампорово до с. Соколовци.

Въвежда се временна организация за движение по направленията Пловдив – Смолян и Смолян – Пловдив.

Транзитно преминаващите моторни превозни средства могат да използват маршрута: Проглед – к.к. Пампорово – Смолян – Соколовци и обратно. През този период, отпада забраната за движение на МПС с маса с товар над 3,5 т. по републикански път ІІІ-8641 Пампорово – Смолян.

Промените в режима на движение ще се сигнализират с пътни знаци и указателни табели, а водачите ще бъдат пренасочвани от пътни полицаи. В района на събора движението ще се регулира от служители на МВР.

Поради очаквания повишен трафик по път II-86 Пловдив – Смолян, е препоръчително водачите на товарни автомобили да използват следните обходни маршрути:

– Пловдив – Кричим – Девин – Стойките – к.к. Пампорово – Смолян и

– Пловдив – Кърджали – Ардино – Смолян и обратно.

От ГД „Национална полиция“ припомнят на шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно изградената сигнализация и указанията на контролните органи.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.