Камион насмел пешеходец, полицията установи самоличността на ранения 16-годишен

Военнослужещи от Република Македония участваха в съвместната българо-американска подготовка „Тракийско лято – 2018”

Арестуваха двама пияни шофьори без книжки, блъснали каруца с кон и мантинела

Джип блъсна жена на пешеходна пътека в Благоевград

Ники Илиев и Саня Борисова заедно на кинофестивал в Италия

Започна мисията на 36-я български военен контингент в Афганистан

Илияна Йотова за скандала с масовото избиване на животни: Държавата не беше на мястото си през последните дни

Тир блъсна 16-годишно момче, има опасност за живота му

Летен наръчник за кучето Съвети как да предпазим любимеца си от неприятности в жегите

Експертизи потвърдиха: Останките на семейството на Николай Втори са автентични

Прокуратурата поиска доживотен затвор без право на замяна за Герман Костин

Иззеха 600 къса контрабандни цигари в Еленско

Ероган: Няма да забравим тези, които приютиха превратаджиите

Разследват два пожара в Търновско

Кралското семейство публикува снимки от кръщенето на принц Луи

Осъдиха семейство да отпуши канализационна тръба

Районният съд в Търговище осъди семейство от първи етаж на блок да отпуши канализационна тръба, минаваща през имота му, за да може съседите от втория да влязат в банята си, която била неизползваема близо половин година.

Решението по комшийската война, която започнала около коледните празници през 2015г., подлежи на обжалване пред Окръжния съд. С казуса за запушената тръба се занимавала и прокуратурата, но тя излязла с отказ да образува наказателно производство.
Семейството с блокираната баня потърсило правата си в съда, позовавайки се, че не може да ползва собствеността си, а комшиите от долния етаж ги възпрепятстват за това. Те поискали от съда хората от първия да „преустановят запушването на канализационната тръба за отпадни води, минаваща през техния апартамент”. Комшиите пък отсекли, че не са запушвали проблемната тръба. Тя била в стената и не се виждала.

Изнервящата история тръгнала от първия етаж, когато първо се наводнила банята на собствениците на този апартамент. Повредата в канализацията, която поемала водата и от горното жилище, била в мазите. Собственикът на съответната изба дал разрешение да влязат да отстранят проблема и всичко се оправило, но за няколко часа. На другия ден от сифона в банята на втория етаж почнала да излиза вода. Този път се оказало, че запушването е в частта на тръбата, която минавала през жилището на първия етаж. Собствениците му обаче отказали за отстранят проблема. Според свидетел той бил заради боклуци, попаднали в тръбата.

Съдът назначил техническа експертиза, която установила, че е блокиран участък от канализацията, намиращ се над 20 см. от пода в банята на първия етаж. Причината за запушването на тръбата, както и дали е нарушена нейната цялост, не можело да се установи, тъй като тя била зад облицовката в банята.

Съдът не се ангажира с мнение по въпроса дали собствениците от първия етаж имат отношение към запушването, умишлено или случайно, както и дали въобще е предизвикано от тях.

„Но фактът, че това запушване е в общата част, която се намира в техния имот, ги задължава да предприемат нужното за отстраняване на повредата. Именно с отказа си да сторят това, създават пречки за ищците да упражняват в пълен обем правата си”, гласи решението. С него семейството от първия етаж е осъдено да отпуши тръбата, намираща се в имота им. Освен това трябва да платят 450 лв. на съседите си, за направените от тях разноски по делото.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.