Административните услуги да се предоставят по идентичен начин в цялата страна Това решиха областните управители на форум в Арбанаси

Десетима от задържаните служители на ДАИ-Благоевград обвинени за участие в престъпна група

Прокуратурата прецизира обвиненията срещу кмета на “Младост” Десислава Иванчева

Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов е избран за заместник-президент на НАЛАС

Валери Симеонов ще се срещне с украинския министър на образованието и науката Юлия Гриневич

Горски се обучаваха как да гасят с нови пожарни коли

Четири години затвор за австрийски треньор по ски, обвинен в сексуален тормоз над ученици

ЕС призова Русия, Иран и Турция да изпълнят обещанията си за Сирия

Григор Димитров безмилостен срещу Жил Симон – 6:2, 6:1

Безплатни имунологични прегледи правят в МУ-Пловдив

Опозицията не може да прости поредния успех на правителството по отношение на председателството на Съвета на ЕС, заявиха от ГЕРБ

Върховната административна прокуратура извърши проверка по сигнал за незаконно издаване на разрешителни за изграждане на ВЕЦ

Тръмп почисти пърхота на Макрон в Белия дом

Германия дарява още един милиард евро за Сирия

Продават лични вещи на Мадона против волята й

Кметът на Варна се закани на сметопочистващите фирми

Максималните и най-солени глоби ще отнесат досегашните сметопочистващи фирми. Това се закани кметът на Варна Иван Портних, според когото сметоизвозване от петък до неделя в града не е имало.

Всъщност контейнери в центъра на града и в пика на туристическия сезон преливаха от боклуци още от началото на миналата седмица, видя “Труд”. Най-сериозен е проблемът в район “Приморски”, където фирма “Адиан” тотално абдикирала от задълженията си, посочи още кметът. Той каза, че системното неизвозване на битова смес е станало ежедневие през последните месец-два Сигнали за задръстени контейнери имало в курорта Златни пясъци, където чисти същата фирма “Адиан”.В момента се изчислява размерът на глобите. Досега сметопочистващите фирми са отнесли над 800 000 лева санкции от общината.

Вместо толеранс от три месеца за подготовка новоизбраните фирми след обществената поръчка поемат своите задължения от 5 ч. в понеделник сутрин. По улиците на Варна има 26 нови машини, сред които 6 с клас “Евро “6. Поетапно цялата техника ще бъде подменена, както и старите контейнери с нови, чиито капаци няма да могат да се отварят от клошари и кучета.Договорите с новите фирми са подписани за пет години, а не за три петилетки както със старите сметопочистващи фирми.

За сметосъбирането в „Одесос”и „Приморски” вече ще отговаря „ЗМБГ” АД. В „Аспарухово” и кметство Звездица ще чисти ДЗЗД „Консорциум Варна 1″.

Процедурата по избор на изпълнител за районите „Младост” и „Владислав Варненчик” е блокирана заради обжалване на две от фирмите, участвали в конкурса. По казуса ще се произнесе Върховният административен съд, като делото е насрочено за септември.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.