Мъжете с панталон до коляно в община Шумен

В разгара на лятото, късите панталони и поли, кметът на община Шумен издаде заповед, за да поясни кое е неприлично облекло за административна сграда.

В кметството на бул."Славянски" 17 вече няма да бъдат допускани граждани без дрехи, с мръсно облекло, шорти и къси спортни гащета.

До кметското уточнение се стига след като шуменец нахлул в административната сграда гол до кръста, а гащетата му били неприлично смъкнати и в същото време драстично къси.

Още във вторник градоначалникът разписал заповед как да се прилага ефективно чл.23 от Правилника за пропусквателния режим в общината и за да няма конфликтни ситуации, дал конкретни пояснения, кое е забранено. Изрично е подчертано, че дължината на панталона трябва да е минимум до коляното.

За дамите също е указано, че не бива да са с много къси поли. Дали обаче и тяхната дължина трябва да е около коляното, не е ясно. Потниците и джапанките също са в раздела неприлчно.

За спазване на заповедта ще отговарят охранителите на входа. Тя вече е разлепена по входовете на общината за сведение и на гражданите, които трябва да я спазват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини