Нови пеперуди от Филипините показват на "Флората" в Бургас

Нови видове пеперуди от Филипините вече радват посетителите на уникалната изложба на живи пеперуди в Експоцентър "Флора". Те са пристигнали преди броени дни в стадий на какавида. Това съобщават от Регионалния исторически музей в Бургас.

Някои от 120-те новодошли обитатели на Експозиционен център "Флора Бургас" вече са отворили пъстроцветни криле, а други ще се излюпят през идните дни.

Специалистите от Природонаучния музей са избрали микс от какавиди на различни видове пеперуди, произхождащи от далечните Филипини. Те ще бъдат изненада както за посетителите, така и за организаторите, тъй като повечето от тях ще видят за първи път. Новите какавиди са с особено причудливи форми и цветове, обагрени в искрящо жълто и златно. За да се излюпят пеперудите и да разпънат крилете напълно, в кръглата зала на Флората са създадени необходимите климатични условия, наподобяващи тропиците с висока влажност и температура, обясняват специалистите от музея.

Изложбата на тропически живи ще продължи до края на август. Тя е отворена за посетители всеки ден от 10:00 до 20:00 часа. Входът за пенсионери и учащи е 2 лева, а за възрастни - 5 лв. Децата под 7 г. и хората с увреждания ще разглеждат изложбата безплатно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл