Лекари спряха влак, за да спасят жена, ухапана от змия

Турция е залята от десетки хиляди афганистански мигранти

Близо 20 задържани фенове преди началото на дербито Левски-ЦСКА

Искаме си островите от Румъния Депутатът от ВМРО Александър Сабанов твърди, че така страната ни ще увеличи и територията си

Изнасяме мебели за Китай Общият експорт за миналата година надхвърля 335 милиона евро

Валери Симеонов: Законът не се спазва, това е двуличие, пуши се навсякъде

Жена почина в болница, защото не успя да доплати сърдечна клапа

Десет инспектори обвинени за подкупи Един от задържаните е съпруг на спец­прокурорка, но не е имало теч на информация

Караянчева: В парламента се допускат лица, чието облекло отговаря на авторитета на институцията

Зам.-министър Стефан Балабанов: Законът за футболното хулиганство влиза в парламента до 2 месеца

Променят такса сградна инсталация

Трима арестувани за екшън на паркинга пред „Макдоналдс“ в Търново Оперативен дежурен изгонен от служба, защото не обърнал внимание на сигнал от тел.112

Вижте как работи новото видеонаблюдение на стадион “Васил Левски” (ВИДЕО)

КЕВР поиска обяснение от Топлофикация София за високите мартенски сметки

Ученици и студенти дискутираха ролята на Българското европредседателство

Г-20: Икономиките ще се справят с потенциалните последици от брекзита

Великобритания да напусне Европейския съюз. Това се казва в проектокомюнике от започналата днес двудневна среща в Чънду, Китай, цитирано от Ройтерс.

Френският финансов министър Мишел Сапен коментира, че Великобритания е била неподготвена за резултата от референдума и затова трябва да й се даде време да реагира, но то не трябва да е твърде много заради вредящата несигурност.

Това е първата среща на Г-20 след вота за Брекзит и е дебют за новия британски министър на финансите Филип Хамънд.

Икономиките от Г-20 ще подчертаят решимостта си да използват всички политически инструменти, поотделно и заедно, за да постигнат целта си за силен, устойчив и балансиран растеж, пише още в документа.

“Пoстигаме допълнителен напредък към изпълнението на нашите стратегии за растеж, както сочи предварителната оценка на международните организации, а също и резултатите от засилените ни партньорски проверки, но също така признаваме, че трябва да се направи повече”, гласи проектодекларацията на финансовите министри и централните банкери от групата.

“Сега е времето, когато за всички нас е важно да удвоим усилията си и да използваме всичките политически инструменти, които имаме, за да дадем тласък на споделения растеж”, заяви пред журналисти американският министър на финансите Джейкъб Лу.

“Потвърждаваме предишните си ангажименти за валутните курсове, включително и, че ще се въздържаме от конкурентна девалвация и няма да използваме валутните си курсове за целите на конкуренцията. Ще се противопоставяме на всички форми на протекционизъм”, пише още в комюникето.

На срещата Китай показа ангажираност да върви към пазарно ориентиран валутен курс, но ключовият тест ще бъде дали ще позволи на юана да повиши стойността си в отговор на пазарния натиск, каза пред репортери в кулоарите представител на финансовото министерство на САЩ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.