Двама мъже направиха опит за самозапалване в Смолянско

27-годишен мъж се е самозапалил в беседка на централна улица в град Рудозем, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Смолян.

В понеделник в 04.40 часа чрез ЕЕНСП 112 в РУ-Мадан е получено съобщение, че 27-годишен мъж от град Рудозем се е самозапалил в беседка на централна улица в Рудозем, като е получил изгаряния по двете ръце и ляв крак.

На пострадалия му е оказана незабавна медицинска помощ във ФСМП-Рудозем и МБАЛ-Смолян, след което е транспортиран за лечение в УМБАЛ-Пловдив, без опасност за живота. По случая се извършва проверка от служителите на РУ-Мадан.

Неуспешен опит за самозапалване е направил снощи и 34 – годишен мъж от Мадан, обл. Смолян.

След като се напил сериозно, той се залял с бензин, като същото направил и с леглото си и част от апартамента в който живее, след което запалил дюшека. За негова радост, той не успял да пламне, а майка му и брат му, които също са били в жилището успели на време да извикат помощ.

Сигналът за пожара е получен малко преди 3 часа в полунощ. След бързата намеса на огнеборци на РС ПБЗН – Мадан и служителите на РУ-Мадан не се е стигнало до възникване на пожар.

Пострадали няма. На сутринта мъжът е тестван с дрегер, който отчел около 2 промила алкохол, като не помнел нищо от вечерта, дори бил учуден, че полицаите го разпитват и тестват за алкохол. По двата случая има образувани досъдебни производства в РУ – Мадан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини