Настаниха в общинско жилище бедстваща самотна майка с две деца Едното от момчетата е в инвалидна количка и майката изминаваше по 4 км пеша, за да го води на училище

Министър-председателят на Армения подаде оставка

Британски финансов експерт съди Фейсбук за фалшиви реклами от негово име

Иновативни идеи със сериозен потенциал на пролетния бургаски Хакатон

Обраха турист в резерват “Мадара”

Паркиран автомобил пламна внезапно

Откраднаха камион, превозващ 8 хил. билета за “Дисниленд” в Южна Калифорния

Цветанов на дискусия за новите закони за шофьорите: Защо да не сложим поне 3 камери на отсечка като София-Пловдив

Хванаха бургазлия да “готви” дрога в Сливен

Зам.-кметът на “Младост” Румен Русев пред “Труд”: Иванчева бавеше всичко

Третото дете на Кейт и Уилям е момче

Благоевград и още четири общини ще изграждат инсталации за преработка на отпадъци

Жандармеристката, уцелена от бомбичка: Това не успя да ме пречупи

Земеделски производител и авери нападнали младежи да признаят кражба на гориво

Плащаме по-скъпо и за по-некачествени храни от хората на Запад Ядем шоколад с по-малко какао, а децата ни - мляко с повече палма

Франсоа Оланд създава френска Национална гвардия

Френският президент Франсоа Оланд потвърди след консултации в парламента, че в най-кратки срокове ще бъде създадена Национална гвардия, в която ще се включат съществуващите запасняци, с оглед подобряване на защитата на гражданите от терористични атаки.

Държавният глава каза, че „проектът за създаване на Национална гвардия, която да служи за защита на французите, ще бъде представен в началото на август”, съобщава ТАСС, цитирана от БГНЕС. Оланд поясни, че новата структура ще се създаде на базата на „действащите оперативни резерви”, т. е. запасняците.

Президентът заяви, че през септември ще се проведат парламентарни консултации по въпроса, „така че това звено да бъде създадено колкото се може по-бързо за защита на французите”.

Решението за създаване на Национална гвардия в подкрепа на министерството на вътрешните работи беше взето на фона на неотдавнашните атентати във Франция и особено този в Ница, в деня на националния празник на страната 14 юли.

За мобилизация на оперативния резерв на полицията и жандармерията Оланд съобщи веднага след нападението на крайбрежния булевард в Ница, когато камион премаза 84 души.

Резервът е от 12 000 души – 9000 жандармеристи и 3000 полицаи.

В Националната гвардия ще могат да се включат и редови граждани. Във връзка с това вътрешният министър Бернар Казньов се обърна с призив към всеки гражданин патриот, който не е безразличен, да подкрепи инициативата.

Желание да се включи в Гвардията обяви Марион Марешал льо Пен – депутат от Националния фронт в долната камара на френския парламент.

Първата Национална гвардия е създадена през 1789 година на базата на гражданското опълчение на Париж по време на Великата френска революция.

В периода на Реставрацията през 1827 година гвардията е разформирована по решение на крал Шарл Х. Три години по-късно, по време на Юлската революция е възстановена и съществува до 1872 година, когато е окончателно разпусната след събитията, свързани с Парижката комуна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.