Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Словакия твърдо против джендъризма Ще приемем отделно законодателство за борба с насилието над жени, обеща премиерът Фицо

Вандали изпотрошиха над 40 коли в Пловдив

Ето кои институции ще проверяват сделката за ЧЕЗ

32 цивилни са загинали при бомбардировките на Източна Гута днес

Спасиха изпаднал в амнезия турист във Вършец

Граждани и полицаи откриха и върнаха при семейството му възрастен мъж, тръгнал на почивка в Северозападния Балкан, но изгубил паметта си. Оказало се, че воден от носталгия по младежките години, пенсионерът пропътувал над 120 км, но забравил кой е и къде отива, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В четвъртък сутринта служители в специализираната болница за рехабилитация “Свети Мина” във Върщец забелязали в парка заспал възрастен мъж. Малко по-късно дядото се разбудил и тръгнал безцелно из района. След подаден сигнал на тел. 112, пристигналите служители на МВР установили, че старецът е без документи за самоличност. Дядото показвал напреднала форма на деменция и не можел да обясни кой е и откъде идва. Полицаите прибрали пенсионера в управлението си, нахранили го и му дали вода. Оставен на спокойствие, дядото започнал да си спомня откъслечно данни за себе си и семейството си.

След няколко часа разговори пазителите на реда установили самоличността му – той се оказал 80-годишният Стефан К. от град Грамада, Видинско. Станало ясно, че предишният ден старецът си спомнил за хубавите почивки, които имал като млад във Вършец, наел такси и тръгнал от Грамада към Балкана. Във Вършец обаче внезапно загубил паметта си.

Полицията е издирила сина на пенсионера – Николай С. от Видин, който пристигнал и прибрал баща си. По случая е образувана преписка.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.