Спасиха изпаднал в амнезия турист във Вършец

Граждани и полицаи откриха и върнаха при семейството му възрастен мъж, тръгнал на почивка в Северозападния Балкан, но изгубил паметта си. Оказало се, че воден от носталгия по младежките години, пенсионерът пропътувал над 120 км, но забравил кой е и къде отива, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В четвъртък сутринта служители в специализираната болница за рехабилитация "Свети Мина" във Върщец забелязали в парка заспал възрастен мъж. Малко по-късно дядото се разбудил и тръгнал безцелно из района. След подаден сигнал на тел. 112, пристигналите служители на МВР установили, че старецът е без документи за самоличност. Дядото показвал напреднала форма на деменция и не можел да обясни кой е и откъде идва. Полицаите прибрали пенсионера в управлението си, нахранили го и му дали вода. Оставен на спокойствие, дядото започнал да си спомня откъслечно данни за себе си и семейството си.

След няколко часа разговори пазителите на реда установили самоличността му – той се оказал 80-годишният Стефан К. от град Грамада, Видинско. Станало ясно, че предишният ден старецът си спомнил за хубавите почивки, които имал като млад във Вършец, наел такси и тръгнал от Грамада към Балкана. Във Вършец обаче внезапно загубил паметта си.

Полицията е издирила сина на пенсионера - Николай С. от Видин, който пристигнал и прибрал баща си. По случая е образувана преписка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини