Всеки трети хотел няма собствен сайт

Румен Радев: Израел може да участва в процеса на енергийна диверсификация за България и региона

Прогнозират поскъпване на газа

Изключват “засега” ЕС и шест други страни от американските вносни мита за стомана и алуминий

„Левски” и ЦСКА играят 3 пъти в сряда (ПРОГРАМА)

Берлин и Лондон не са доволни от обясненията на Зукърбърг

Борисов за случая “Сегрей Скрипал”: Ако не намерим виновниците, ще живеем в страх и несигурност

Несъбраните вземания от ДДС по ревизионни актове са 5,8 млрд. лв.

Временно е затворен пътят Русе – Бяла, в района на Две могили

Арестуваха 33-годишен мъж, контактувал с малолетни в интернет, докато осъщестява сексуалните си желания

“Рома” обезкърви Босна за България

Двама тежко ранени при катастрофа на пътя Варна-Добрич

Съмнителен пакет в лагера на турски спасители в Монтана вдигна по тревога МВР

Промяна в правилата за управление на електроенергийната система ще позволи на бизнеса да участва в осигуряване на студен резерв

Държавният глава Румен Радев на официално посещение в Палестина (СНИМКИ)

ПП “Съюз за Пловдив” настоява правителството да отмени решението си за Международния панаир

ПП “Съюз за Пловдив” настоява правителството да преразгледа и отмени решението си за дарение на Община Варна на 29% от акциите на държавата в “Международен панаир-Пловдив”.

“С решението на Министерския съвет държавата на практика вдига ръце от Панаира. Прехвърлянето на 29% от акциите на търговското дружество на Община Варна пък е огромен гаф спрямо Пловдив. За нас, разумните хора, варианти са два – или държавата да си запази акциите, или да ги предостави на Община Пловдив. Община Варна няма нищо общо с Панаира и не бива да се допуска дарението на акциите да стане факт, тъй като такъв акт е лишен от всякаква икономическа логика. Ако управляващите наистина са загрижени за съдбата на търговското дружество, трябва да намерят механизми за разрешаване на казуса и в частност с апортираните имоти в Стария град в полза на Пловдив. В случай, че решението си остане в сила, това ще е пореден пример как политиката се използва за разменна монета”, коментира Дани Каназирева, лидер на групата на ПП “Съюз за Пловдив” в местния парламент.

В него на 2 август ще се дебатира решението на МС от сряда, заради което бившият кмет на Пловдив и настоящ общински съветник от ПП ГЕРБ Спас Гърневски настоява за оставката на министъра на икономиката Божидар Лукарски. Кметът Иван Тотев пък твърди, че Община Пловдив не е искала от правителството да й бъдат дарени акции от Международния панаир, а местният парламент също не е вземал подобно решение.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.