На 10 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 10.12.2019

Тихият талант, в който всички припознават Пирло

Мишел Бачелет: Глобалното затопляне може да предизвика кризи в сферата на човешките права

Трансджендър лудост в Холивуд

Кола се преобърна и падна в коритото на Старата река в Казанлък

Москва вдига ракетен купол над Арктика

Жълт код за мъгла в 13 области утре

Две деца и двама възрастни с опасност за живота

Премиерът Борисов: Винаги съм щастлив, когато има добри данни за българската икономика

България е 52-ра по човешко развитие Лидери сме на Балканите, изпреварваме и Турция

Нараства интересът към къщи край Бургас Най-скъп е кв. “Братя Миладинови”

Две деца пострадаха при челен удар в Шумен

Запечатват заведения на фирми бушони Трупат задължения за 1-4 млн. лв., но не ги плащат

Изкуствен интелект довършва 10-ата симфония на Бетховен

ПП „Съюз за Пловдив“ настоява правителството да отмени решението си за Международния панаир

ПП „Съюз за Пловдив“ настоява правителството да преразгледа и отмени решението си за дарение на Община Варна на 29% от акциите на държавата в „Международен панаир-Пловдив“.

„С решението на Министерския съвет държавата на практика вдига ръце от Панаира. Прехвърлянето на 29% от акциите на търговското дружество на Община Варна пък е огромен гаф спрямо Пловдив. За нас, разумните хора, варианти са два – или държавата да си запази акциите, или да ги предостави на Община Пловдив. Община Варна няма нищо общо с Панаира и не бива да се допуска дарението на акциите да стане факт, тъй като такъв акт е лишен от всякаква икономическа логика. Ако управляващите наистина са загрижени за съдбата на търговското дружество, трябва да намерят механизми за разрешаване на казуса и в частност с апортираните имоти в Стария град в полза на Пловдив. В случай, че решението си остане в сила, това ще е пореден пример как политиката се използва за разменна монета“, коментира Дани Каназирева, лидер на групата на ПП „Съюз за Пловдив“ в местния парламент.

В него на 2 август ще се дебатира решението на МС от сряда, заради което бившият кмет на Пловдив и настоящ общински съветник от ПП ГЕРБ Спас Гърневски настоява за оставката на министъра на икономиката Божидар Лукарски. Кметът Иван Тотев пък твърди, че Община Пловдив не е искала от правителството да й бъдат дарени акции от Международния панаир, а местният парламент също не е вземал подобно решение.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.