Писмо на фенка разплака Ивет Лалова

Ивет Лалова се разчувства силно от писмо на своя фенка. Спринтьорката не сдържа сълзите си, след като отвори плика и прочете посланието на приятелката си Сърмена. Какво точно пишеше вътре, си остана тайна, но на плика имаше надпис: „За Ивет 11 години по-късно“.

Лалова получи писмото в самолета от Рим за Рио от свой близък, поел ангажимент да й предаде посланието. Спринтьорката се качи в италианската столица на полета за олимпийската столица със съпруга си Симоне Колио.

Ивет и Сърмена стават добри приятелки преди 11 години през пролетта на 2005-а. Тогава голямата й почитателка изпраща трогателно писмо на атлетката в атинската болница, където Лалова лежи след ужасяващото счупване на бедрената става и последвалата операция. По-късно двете се виждат няколко пъти и стават близки. Сега новото писмо на Сърмена отново трогна до сълзи Ивет.

Тогава, преди 11 години, спортният отдел на „Труд“ също изпрати подарък на Ивет в гръцката клиника - автобиографията на Ланс Армстронг, която той издаде, след като се пребори с рак на тестисите. Към онзи момент книгата не бе преведена на български и Лалова я прочете в болницата в оригинал.

„За мен е изключителна чест, че ще нося знамето на откриването - заяви Лалова при пристигането си в Рио. - Това прави тези олимпийски игри, четвърти в кариерата ми, много по-специални за мен. Сега предстои време за аклиматизация, защото стартовете ми започват на 12 август.“

Коментари

Задължително поле