Барселона има два плана за връщането на Меси

В Барселона е ясно, че Лионел Меси е синоним на легенда. Въпреки това сегашният борд на директорите, оглавяван от президента Жоан Лапорта, има неизплатен дълг и трябва да възстанови отношенията с аржентинската звезда, който напусна с отвращение, след като клубът не можа да поднови договора му през 2021 г. и той трябваше да премине в Пари Сен Жермен. Вестник Mundo Deportivo обясни подробно идеите, които се въртят в главите на директорите на Барса, за да си върнат Меси. Първо, самият Лапорта ще трябва да се погрижи лично да възстанови диалога си с Меси. „ Имаме морален дълг към него“, каза преди време президентът по този въпрос. Според испанският вестник вече е имало контакт между Лапорта и Меси, но само чрез телефонни съобщения. Срещата очи в очи все още не се е състояла. Въпреки това президентът ще трябва добре да дефинира какво да предложи на Лео, ако иска да разчита на завръщането му до средата на 2023 г., когато приключват отношенията му с ПСЖ. В този смисъл Барселона проучва няколко начина и вече има два плана, които започват да се разкриват.
Барселона иска да си върне Меси през 2023 г. Това е най-голямото желание на Лапорта в момента. Въпреки това, има няколко условия, които както бордът, така и треньорът Шави Ернандес трябва да спазят. 

За да може Лео да се върне в Барса, трябва да има достатъчно марж на заплатите в клуба, за да задоволи изискванията на играча. Клубът обаче би искал той да се върне с намалена заплата и това ще бъде нещо, което ще спъне преговорите между страните. Междувременно задачата на Шави ще бъде да намери точното място за играча от Росарио в първия отбор, но без да покрива израстването на младите като Педри или Гави или новите попълнения като Роберт Левандовски. Меси може да играе като фалшива 9-ка. 

Меси може да се върне като посланик на клуба. Това е още една идея на Лапорта. Меси да бъде близо до Барселона, в случай че не може да се завърне като играч.
Аржентинецът ще започне да мисли за бъдещето си след Световното първенство в Катар през 2022 г., тъй като това е негов приоритет. В Барселона вярват, че Лео би искал да се върне, точно както и семейството му, фактор, който трябва да се вземе предвид. Още един момент, който трябва да се вземе предвид, е, че ПСЖ ще има желание да поднови договора на Лео, така че той да сложи край на кариерата си там.

В Барселона вече активират плана за „завръщане“ на Меси, въпреки че функцията, която искат да дадат на аржентинеца, все още не е дефинирана. Едно нещо е сигурно: те искат да отдадат почит на своята най-велика фигура през този век.

За БНТ човекът, който последен взе интервю на Меси, българската легенда Христо Стоичков обаче заяви: "Меси няма как да се върне в Барселона. Той е много по-спокоен в ПСЖ". 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят